Australienii şi-au numit antrenor român la lotul feminin de gimnastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul american de origine română Mihai Brestyan a fost numit în funcţia de antrenor al echipei feminine de gimnastică artistică a Australiei.

Mihai Brestyan, care a plecat din Arad în Statele Unite în 1985, le-a antrenat Aly Raisman (şase medalii olimpice) şi Alicia Sacramone (multiplă campioană mondială), conducând echipa SUA la Mondialele din 2010 şi 2015, este recunoscut ca un mare specialist la sol. Brestyan a fost desemnat cel mai bun antrenor de gimnastică din SUA în 2005, 2011 şi 2013 şi a pregătit-o pe Raisman mai bine de 12 ani.

Brestyan va coordona echipele naţionale de junioare şi senioare ale Australiei într-o serie de cantonamente.''Suntem încântaţi că un antrenor cu experienţa şi rezultatele lui Mihai va conduce generaţiile viitoare de gimnaste şi antrenori, cu gândul la Jocurile Commonwealth de la Gold Coast de anul viitor şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, şi după aceea'', a declarat preşedintele federaţiei australiene de gimnastică, Sam McKay.

Raisman a câştigat câte trei medalii la JO de la Londra şi JO de la Rio, inclusiv aur cu echipa Statelor Unite la ambele ediţii. De asemenea, are un titlu olimpic la sol, în 2012, la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite