Australian Open, ziua a 4-a. Bilanţ fain al primelor 10 favorite, ce au făcut în decisiv Wawrinka şi Thiem + circ „à la Kyrgios“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nick Kyrgios şi-a făcut numărul, joi, în ziua a patra de Australian Open. Foto: Australian Open via Twitter
Nick Kyrgios şi-a făcut numărul, joi, în ziua a patra de Australian Open. Foto: Australian Open via Twitter

Australian Open şi-a stabilit tablourile complete pentru şaisprezecimi la simplu feminin şi masculin. Au fost probleme, joi, pe terenurile exterioare, startul fiind întârziat din cauza acumulării apei şi a prafului, de peste noapte. 16 meciuri de dublu au fost amânate, dar, la simplu, suntem „în grafic“. Cum v-am obişnuit, „Adevărul“ vă prezintă toate reperele şi rezultatele zilei a 4-a de la Melbourne.

22 dintre cei 32 de capi de serie au ajuns cu bine în turul trei pe tabloul băieţilor, singura „victimă“ din Top 8 fiind italianul Berrettini.

Surprinzător, primele 10 favorite au trecut în grup compact de primele două tururi la feminin. Deci, lupta e mare: Kvitova, Osaka, Serena, Bencic, Halep, Svitolina, Bertens, Pliskova şi Keys nu au pierdut set până acum. Excepţia „lotului“: Barty!

La Melbourne, Simona trebuie să treacă prin emoţii! E deja regulă! Le-a avut, la final, şi contra lui Harriet Dart, însă avansul de 5-1 luat devreme în setul doi i-a fost suficient pentru a închide 2-0 (6-2, 6-4).

Surprins de condiţiile lente de joc, Nadal a evoluat sub standard în faţa lui Delbonis. S-a impus totuşi 6-3, 7-6, 6-1. Este însă omul despre care toată lumea vorbeşte, după ce a lovit în plin o fetiţă de mingi cu un retur ratat, apoi a mers la ea şi a pus în aplicare celebrul „te pupă mama, ca să treacă“.

Danielle Rose Collins coboară vertiginos în clasament, spre locul 50 WTA, după ce anul trecut fusese glonţul magic spre semifinale apărut de nicăieri. Halep a scăpat de ea, însă dă în turul trei peste Putinţeva (6-4, 2-6, 6-5 vs Collins).

Thiem şi Wawrinka au trecut teste grele, de trei ore şi jumătate. Dominic a trecut greu de ambiţiosul australian Alex Bolt, care a luat seturile 2 şi 3, la 5 şi la tiebreak. Austriacul a făcut legea în seturile 1, 4 şi 5, impunându-se la 2, 1 şi 2. Wawrinka a avut nevoie de 54 de lovituri câştigătoare pentru a trece de Seppi (4-6, 7-5, 6-3, 3-6, 6-4).

Pentru Camila Giorgi, punctele sunt pe atât de scurte precum şi rochiţele de joc. Joi, italianca a învins-o pe Kuzneţova 6-3, 6-1, toate cele 99 de puncte ale meciului încheindu-se în cel mult patru lovituri.

Ernests Gulbis îşi trece în CV cel mai bun rezultat al carierei la Melbourne. Cândva semifinalist la Roland Garros, acum în afara primilor 250 de jucători ai lumii, letonul pornit din calificări nu se mai opreşte: a învins un favorit (Auger Aliassime, apoi pe Bedene - 3-0) şi merge mai departe în faţa unui alt rebel - Gael Monfils, cel care a pus punct parcursului veteranului de 41 ani, Ivo Karlovic, cel mai bătrân jucător cu victorie într-un Grand Slam din ultimele patru decade.


După aventura de pe Kilimanjaro din extrasezon, Muguruza rezistă la orice luptă pe teren. 6-3, 3-6, 6-3 cu Tomljanovic, sub privirile iubitului Ajlei, Matteo Berrettini. O fi bine, o fi de rău pentru adversare? Garbine a câştigat 24 din 28 atacuri la fileu, fiind pregătită să o înfrunte acum pe Svitolina, cea care şi-a terminat meciul cu ACEA Lauren Davis la ora locală 0:45! Dar, nu pentru că ar fi fost un meci lung (6-2, 7-6/6).

Kyrgios fără tămbălău nu poate. Joi, l-a învins pe Simon, 3-1 la seturi, însă cei doi s-au remarcat maimuţărindu-se pe teren, după ce arbitrul de scaun a indicat depăşirea timpului alocat serviciului. Australianul l-a ironizat pe Nadal, i-a imitat ticurile, Simon a intrat în horă, cei doi au râs, dar peste un tur, Nick ar putea fi faţă în faţă cu ibericul, pe cea mai aglomerată secţiune de tablou ATP.

Bencic din 2020 este aceeaşi cu Bencic din 2019: niciun Grand Slam fără minim două victorii. Joi, şi-a pierdut de 5 ori serviciul, dar i-a dat lui Ostapenko 7-5, 7-5.

Rusia rămâne cu ambii grei ai săi în competiţie. Khachanov s-a salvat însă din buza prăpastiei. Suedezul atomic, Mikael Ymer, de 21 ani, l-a ţinut pe teren peste 4 ore şi jumătate: a salvat când rusul a servit pentru victorie la 5-3 în decisiv, a servit pentru meci la 6-5, apoi a condus 8-6 în match-tie-break. În cele din urmă însă, Karen s-a impus cu 10-8, „recompensa“ fiind un duel cu Kyrgios...

Carla Suarez Navarro şi-a luat, oficial, la revedere de la Australian Open. Tânăra poloneză Iga Swiatek i-a barat drumul la ultima prezenţă pe tablou, 6-3, 7-5.

SUA are cei mai mulţi jucători în turul trei la AO masculin (5 - bornă atinsă în premieră din 2008 încoace). Taylor Fritz a completat lotul cu revenirea turneului, după ce fusese condus cu 2-0 la seturi de un dublu finalist în turneele de Mare Şlem, Kevin Anderson. Aflat în două rânduri la trei puncte de înfrângere în setul 3, Fritz a răzbit: 4-6, 6-7(5), 7-6(4), 6-2, 6-2.

Pe locul 600 WTA, CiCi Bellis e în turul 3 la AO, după dublu 6-4 cu favorita 20, Muchova! După ani de luptă cu accidentări, CiCi se bucură în sfârşit de tenis, însă va da peste Elise Mertens mai departe, care a defilat în primele două meciuri, impunându-se de fiecare dată în mai puţin de o oră de joc.

Zverev sărbătoreşte, până în clipa în care află cu cine joacă în turul trei. Neamţul a reuşit pentru prima dată în ultimele 5 Grand Slam-uri să deschidă cursa cu două meciuri de 3-0, iar joi a terminat partida cu 0 duble greşeli (coborând de la 20+ în final de 2019). Dar... dincolo de fileu aşteaptă Verdasco, omul-cu-tăiş-ascuţit-pentru-capii-de-serie, care l-a învins pe Sascha la Melbourne şi în 2017.




 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite