Australian Open 2017: Rafael Nadal trece de Grigor Dimitrov după un meci „maraton“, va juca finala cu Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal FOTO Ausopen.com
Rafael Nadal FOTO Ausopen.com

Rafael Nadal s-a calificat în finala Australian Open după o partidă de cinci ore şi cinci seturi cu bulgarul Grigor Dimitrov. În ultimul act, spaniolul va juca împotriva elveţianului Roger Federer duminică, de la ora 10.30, în direct pe EuroSport.

Spanioul Rafael Nadal s-a calificat în finala Australian Open, după ce a trecut de bulgarul Grigor Dimitrov într-o semifinală întinsă pe parcursul a cinci ore de joc. Spaniolul a condus cu 1-0 şi 2-1 la seturi, a fost egalat de fiecare dată de Dimitrov, dar a reuşit breakul izbăvitor în setul al cincilea la scorul de 4-4 şi a tranşat disputa. 

Nadal s-a impus aşadar cu scorul de 6-3, 5-7, 7-6, 6-7, 6-4 şi a revenit într-o finală de Grand Slam după doi ani şi jumătate. 

Pentru Rafael Nadal, acesta va fi a 21-a finală de Grand Slam, a patra la AusOpen, turneu pe care l-a câştigat în 2009. În palmaresul lui Nadal figurează 14 titluri de Grand Slam, ultimul obţinut fiind French Open în 2014, în precedenta finală jucată.

Duminică, marele meci Federer versus Nadal

În finala de duminică vom avea parte de o reeditare a unei confruntări istorice în tenisul masculin, Nadal versus Federer. Spaniolul conduce la meciuri directe cu 23-11 şi a câştigat precedentele trei dispute la Melbourne: în semifinale în 2012 şi 2014 şi în finala din 2009.

„Sper să mă recuperez rapid. Pentru mine, e un privilegiu să joc finala cu Federer şi cred că e ceva special pentru amândoi să jucăm încă o finală de Grand Slam. Roger a participat la deschiderea academiei mele de tenis la Mallroca, ar fi trebuit să jucăm atunci un meci demnonstrativ, dar cu toate accidentările noastre nu am reuşit. cred că niciunul dintre noi nu mai credea că ne vom întâlni din nou într-o finală de Grand Slam“, a declarat Nadal după meci. 

În finalele de Grand Slam, Nadal şi Federer s-au întâlnit de opt ori. Spaniolul a câştigat şase confruntări şi a pierdut de două ori, la Wimbledon.  

Cele opt finale de Grand Slam dintre Nadal şi Federer

2006 Roland Garros - a câştigat Nadal

2006 Wimbledon - Federer

2007 Roland Garros - Nadal

2007 Wimbledon - Federer

2008 Roland Garros - Nadal

2008 Wimbledon - Nadal

2009 Australian Open - Nadal

2011 Roland Garros - Nadal

În finala feminină, avem parte de un alt duel istoric, între Serena Williams şi Venus Williams. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite