Australian Open 2015. Simona Halep va juca în optimi cu Yanina Wickmayer, pe care n-a învins-o niciodată până acum. Cine e viitoarea adversară a româncei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria nu tocmai uşoară cu Bethanie Mattek-Sands, Simona Halep o va întâlni în optimile de finală de la Australian Open pe Yanina Wickmayer din Belgia, jucătoarea clasată pe locul 80 mondial.

Australian Open 2015. Simona Halep s-a calificat în optimi, după ce a învins-o greu pe Bethanie Mattek-Sands, în turul 3

Simona Halep va juca în turul al patrulea la Australian Open împotriva belgiencei Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, care a învins-o vineri dimineaţa, scor 4-6, 6-4, 6-3, pe italianca Sara Errani, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 14. Victoria lui Wickmayer este surprinzătoare, dacă ţinem cont de locul ocupat de Errani în ierarhia mondială, italianca fiind o altă favorită eliminată prematur de o jucătoare mai slab cotată.

Halep dictează moda la Antipozi. Fanii caută disperaţi "ardeii" Simonei

Pe de altă parte, Simona Halep n-a câştigat niciun set în precedentele trei meciuri jucate contra lui Yanina Wickmayer. La capitolul confruntări directe, belgianca o conduce detaşat pe româncă, pe care a învins-o de trei ori.

Cele două adversare s-au întâlnit în finala turneului de la Torhout, din 2010, când Wickmayer a câştigat cu 6-3, 6-2. A urmat apoi partida din sferturile de finală ale turnului de la Auckland, din 2011, când belgianca s-a impus cu 6-0, 6-2. În 2012, cele două jucătoare s-au duelat tot în sferturi, la Hobart, iar câştig de cauză a avut din nou belgianca, scor 6-4, 6-0.

Yanina Wickmayer, 25 de ani, şi-a egalat în acest an cea mai bună performanţă obţinută la Australian Open, după ce şi în 2010 a reuşit să se califice în turul al patrulea. În 2009, Wickmayer a jucat în semifinale la US Open. Cea mai bună clasare a jucătoarei din Belgia în clasamentul WTA a fost locul 12 WTA ocupat în aprilie 2010, scrie Mediafax.

Prima declaraţie a Simonei Halep după dificila victorie cu Mattek Sands. A explicat de ce s-a impus atât de greu

La ediţia actuală a Australian Open, Wickmayer a jucat trei meciuri, toate câştigate în trei seturi. Ea le-a eliminat, rând pe rând, pe spaniola Lara Arruabarrena, scor 6-4, 4-6, 6-4, rusoiaca Anastasia Pavliucenkova, scor 4-6, 6-3, 6-3 şi italianca Sara Errani, scor 4-6, 6-4, 6-4.

Yanina Wickmayer este născută pe 20 octombrie 1989, fiind jucătoare de mână dreaptă. Ea joacă la profesionişti din 2004. A început tenisul la vârsta de 9 ani şi vorbeşte trei limbi, engleză, franceză şi neerlandeză. Idolul ei din tenisul feminin este Kim Clijters.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Imagini inedite din 2006 cu Simona Halep şi Irina Begu

Australian Open 2015: Năstase a explicat ascensiunea fulminantă a lui Begu. De ce e nedumerit în privinţa lui Halep

Australian Open 2015: Wilander, fost lider ATP şi câştigător de Mare Şlem: „Halep poate câştiga trofeul“

Ruxandra Dragomir, fost număr 15 WTA: „Simona Halep şi-a manevrat antrenorii“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite