Australian Open 2015. Simona Halep, eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australian Open 2015. Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-4, 6-0, de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 11 WTA, în sferturile de finală ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, într-o partidă care a durat o oră şi nouă minute.

Simona Halep nu a putut face faţă jocului agresiv al Makarovei, forehandu-l  numărului 11 WTA fiind foarte bun. În plus, sportiva din România a făcut multe greşeli neforţate, iar singurele lovituri care i-a ieşit aproape de fiecare dată, au fost scurtele. 

Sportiva din Rusia s-a impus după un meci care a durat o oră şi nouă minute.

Cristian Tudor Popescu despre eliminarea Simonei Halep: "Makarova i-a făcut un bine. A scos-o din gura fiarei Şarapova"

„Sunt atât de fericită. Am pierdut cu Halep acum doi ani. Azi a fost foarte greu, nu a contat scorul, am jucat până la capăt. Ştiam că trebuie să fiu bună. A făcut şi ea greşeli, dar mi-am văzut de joc”, a declarat Makarova la Eurosport, imediat după terminarea partidei.

Makarova va juca în semifinale împotriva învingătoarei din meciul Maria Şarapova(locul 2 WTA) - Eugenie Bouchard (locul 7 WTA).

Australian Open 2015. Halep îşi păstrează locul 3 WTA

Halep şi-a egalat performanţa reuşită cu un an în urmă la turneul de la Melbourne, calificarea în sferturi. Chiar dacă a ieşit faza sferturilor de finală, sportiva din Româniaîşi va păstra locul 3 WTA şi după încheierea acestei competiţii.

Pentru parcursul de la Australian Open, Halep va primi 430 de puncte WTA şi un cec în valoare de 340.000 de dolari australieni ( aproximativ 240.000 de euro). 

Rusoaica Makarova va fi recompensată cu 650.000 de dolari australieni (aproximativ 450.000 de euro) şi 780 de puncte WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite