Australian Open 2015. Halep a fost făcută knock-out de Makarova. Cauzele eşecului drastic suferit de Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AP
FOTO AP

Simona Halep a fost învinsă categoric de rusoaica Ekaterina Makarova în sferturile de la Australian Open, părăsind competiţia. Românca nu a avut replică la jocul agresiv al rusoaicei, care, în plus, a profitat de erorile repetate ale jucătoarei noastre.

Dacă în tururile precedente de la Australian Open, Halep şi-a subordonat adversarele, în sferturi, contra Ekaterinei Makarova, Simona a fost subordonată la rândul ei de rusoaică. Jucătoarei noastre nu i-a ieşit nimic şi a trebuit să facă faţă ritmul alert impus de masiva Makarova. Ekaterina nu a lasat-o pe Simona să-şi facă jocul, adoptând o strategie ultraofensivă. În plus, Halep a greşit foarte mult, făcând multe duble greşeli, care i-au venit mănuşă lui Makarova.

Australian Open 2015. Simona Halep, eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Melbourne

Spre deosebire de meciurile anterioare, loviturile cu forehandul şi cu backhandul ale Simonei nu au mai avut aceeaşi acurateţe. Lui Halep i-a lipsit de multe ori inspiraţia, nereuşind să schimbe din mers tactica pentru a se adapta la jocul agresiv al rusoaicei. Practic, românca nu s-a ridicat niciun moment, nici la propriu, nici la figurat, la înălţimea lui Makarova. 

Australian Open 2015. Simona Halep ratează calificarea în semifinale. Makarova a învins-o pe româncă uşor, 6-4, 6-0

Un alt dezavantaj major al Simonei a fost înălţimea. Jucătoarea noastră, la 1.68 metri, nu a avut forţa de a returna mingile Makarovei, a cărei statură impresionantă, 1.80 metri, a pus-o mereu în dificultate pe Halep. Jucătoarea noastră a stat mereu în defensivă, fiind incapabilă să acopere cât mai eficient terenul, aşa cum a făcut-o în fazele precedente. Nr. 3 mondial a fost pe toată durata meciului încordată, spre deosebire de adversara sa, care a tratat cu mult calm fiecare fază de joc.  

Singurul punct unde Simona şi-a dominat adversara a fost la capitolul schimburi lungi de mingi, unde, aproape de fiecare dată, românca a avut câştig de cauză. Însă, a fost prea puţin pentru ca ea să poată întoarce soarta meciului. S-a terminat 4-6, 0-6, un eşec dureros suferit de Halep, care, la fel ca anul trecut, se opreşte în sferturile de finală ale Australian Open (anul trecut a fost învinsă de Dominika Cibulkova).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite