Australia, scandal monstru pe tema vaccinării: Oficialii ţării au început să se contrazică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici a refuzat să zică dacă e vaccinat şi, chiar dacă e deţinătorul trofeului la Australian Open, riscă să rateze ediţia din 2022
Novak Djokovici a refuzat să zică dacă e vaccinat şi, chiar dacă e deţinătorul trofeului la Australian Open, riscă să rateze ediţia din 2022

Primul Grand Slam din 2022 bate la uşă, urmând să fie găzduit de Melbourne, în perioada 17-30 ianuarie. Doar că, la fel ca în acest an, „Open-ul Vesel“ numai veselie nu generează.

Iar asta pentru că Australian Open 2021 a fost un fiasco, cu jucători închişi în camere cu şoareci şi fără lumină naturală, timp de 14 zile! Din păcate, şi următoarea ediţie a stârnit deja o situaţie explozivă.

După cum „Adevărul“ a scris aici, organizatorii s-au sucit, brusc, şi au anunţat că sportivii nevaccinaţi vor putea evolua la Melbourne, urmând să fie supuşi unor restricţii suplimentare comparativ cu cei vaccinaţi cu schema completă.

Această decizie părea ca şi oficială, după ce Scott Morrison, premierul Australiei, a confirmat că nevaccinaţii vor fi primiţi de „canguri“. 

„Avem oameni care sosesc în Australia în baza unor reguli. Aici, dacă nu eşti vaccinat, trebuie să stai în carantină două săptămâni. Pe măsură ce înaintăm în această poveste, trebuie să fim rezonabili şi să luăm decizii practice. Vrem să organizăm evenimente majore, în această ţară pentru că ele oferă locuri de muncă. Vrem să arătăm lumii că Australia e o ţară deschisă şi că ne reluăm viaţa normală“.

Premierul statului Victoria, reacţie vehementă

După ce a văzut declaraţiile lui Scott Morrison,  care practic reprezintă o victorie a nevaccinaţilor, Daniel Andrews, şeful statului Victoria a cărui capitală e Melbourne, a reacţionat vehement. Şi a lăsat de înţeles că nevaccinaţii nu vor fi primiţi, la Melbourne, oraş care găzduieşte Australian Open.

„Nu voi cere oamenilor care stau în tribune, celor care lucrează la eveniment, să fie vaccinaţi, în timp ce jucătorii nu sunt. Nu aplic pentru nicio excepţie pentru niciun jucător nevaccinat. Dacă nu solicităm o scutire, atunci nu se va acorda nicio scutire. Şi problema e rezolvată“, a spus Andrews.

O decizie oficială privind regulile de participare la Australian Open 2022 e aşteptată în prima săptămână din noiembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite