Australia fierbe: „Djokovici a fost tras în piept!“. Ce şanse îi dau jurnaliştii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

După tot ce s-a întâmplat, în ultimele zile, cazul Djokovici pare că va fi mult mai palpitant decât tot ce se va întâmpla la Australian Open 2022 (17-30 ianuarie), cu sau fără jucătorul sârb pe teren.

Dacă organizatorii de la Australian Open ar fi reuşit, cumva, să valorifice din punct de vedere financiar „Telenovela Djokovici“, care a început la mijlocul săptămânii, cu siguranţă, şi-ar mai fi amortizat puţin eventualele pierderi, în cazul în care liderul mondial va fi trimis acasă.

Pentru că niciodată în istoria recentă a „Open-ului Vesel“, întrecerea de la Melbourne n-a fost precedată de un caz atât de controversat şi mediatizat. Practic, în aceste zile, Australia fierbe, iar restul lumii aşteaptă să vadă cum se va finaliza acest fiasco.

Vestea bună e că verdictul, oricare va fi el, va veni după un proces sută la sută transparent. Pentru că, potrivit unui articol semnat de Paul Sakkal, Anthony Galloway şi Sam Phillips, de la ziarul „The Age“, audierile de luni dimineaţă, de la ora locală 10.00 (în noaptea de duminică spre luni, de la ora 01.00, ora României), vor fi transmise live, iar detaliile pentru cei interesaţi pot fi găsite aici.

Sursele ziarului „The Age“, care au legături cu acest caz, au apreciat că Nole are „şanse bune“ de a-şi câştiga dreptul de rămâne în Australia pentru a juca în primul Grand Slam al anului, unde e deţinătorul trofeului. 

„Djokovici a fost tras în piept“, a spus o sursă pentru „The Age“. 

Cu ce argumente se vor prezenta părţile implicate?

*Avocaţii lui Djokovici, susţinuţi şi de Federaţia Australiană de Tenis (Tennis Australia) vor insista pe faptul că Nole a fost bolnav de COVID-19, la jumătatea lunii decembrie. Drept urmare, din punct de vedere medical, n-ar fi avut posibilitatea de a se vaccina. Mai mult, se va insista şi pe faptul că, înaintea lui Nole, alţi jucători nevaccinaţi, dar cu o scutire medicală identică, eliberată pe baza trecerii prin boală în ultimele 6 luni, au intrat, fără probleme, în Australia. Ce-i drept, între timp, după ce a izbucnit scandalul cu liderul ATP, aceşti oameni au fost căutaţi prin Melbourne şi li s-au anulat vizele!

*Guvernul Federal va cere ca Djokovici să părăsească imediat Australia, argumentând că o persoană nevaccinată nu poate intra în această ţară. Şi că trecerea prin boală, în ultimele 6 luni, nu reprezintă un motiv pentru acordarea unei scutiri de la vaccinare. De altfel, după cum „Adevărul“ a scris aici, Guvernul Federal susţine că, în ultima perioadă, a notificat de două ori federaţia de tenis, în scris, ca astfel de scutiri să nu fie acordate pentru trecerea prin boală. În replică, oficialii Tennis Australia spun că, dacă acele scutiri nu erau valabile, cum de alţi jucători nevaccinaţi au putut intra, fără probleme, în Australia, înaintea lui Djokovici? 

CITEŞTE ŞI:

Cazul Djokovici, explicat ca la carte: Cine i-a dat scutire, de ce Australia e în culpă şi ce problemă are Nole

Două opinii pro şi contra Djokovici: „Adevărul“ analizează subiectul momentului în lumea sportului

„Australia trebuie să-şi ceară scuze faţă de Djokovici!“: Editorial acid în presa din Melbourne

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite