Augustus, trimis la puşcărie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul lui Gheorghe Constantin plăteşte pentru păcatele sale, dar şi pentru cele ale tatălui său. Duminică a refuzat un penalty clar Craiovei, iar Florin Costea i-a urat să ajungă după gratii, la fel ca părintele său

Minutul 12 al meciului Dinamo - Craiova a declanşat un scandal monstru care a umbrit restul partidei şi despre care se va vorbi până la etapa viitoare. La scorul de 1-0, Cosmin Moţi l-a doborât în careu pe Florin Costea. Penalty clar, neacordat însă de centralul Augustus Constantin.

Mai citiţi şi:

Iancu îi vrea moartea lui Sandu

Copos: "Mircea Sandu răspunde la comenzile butoanelor mânuite de conducerea FC Dinamo"

După ce şi-a făcut cruce de mai multe ori, atacantul oltenilor a făcut un gest, cel al mânilor legate, surprins de fotoreporterul de la „Adevărul". Aluzia făcută de tânărul fotbalist al Ştiinţei este clară. Practic, Costea i-a transmis lui Augustus că merită să ajungă în puşcărie, acolo unde tatăl său, Gheorghe Constantin, a stat zece luni, după ce a fost arestat în dosarul „Mita pentru arbitri".

Cîrţu a făcut la fel

Este a doua oară în ultimele luni când Augustus Constantin este „trimis" după gratii după un meci din Liga I. În toamna anului trecut, la finalul partidei Pandurii - Unirea Urziceni (0-0), tehnicianul de atunci al gorjenilor, Sorin Cîrţu, a reacţionat la fel la adresa centralului din Râmnicu Vâlcea. „Sorinaccio" n-a fost iertat pentru atitudinea lui. A primit şase etape de suspendare şi o amendă usturătoare.

Tatăl îşi apără fiul

Contactat de „Adevărul", Gheorghe Constantin a comentat reacţia lui Florin Costea la adresa fiului său. „Dacă are cineva ceva cu mine, să facă gestul spre mine, nu spre Augustus! Nu este, în primul rând, civilizat. E clar că la faza aceea a fost penalty, dar nu se judecă prestaţia lui Augustus în ansamblu", ne-a spus fostul şef al CCA.

Culmea ironiei, Augustus Constantin a fost "îngropat" de unul dintre tuşierii săi la partida de duminică seară. Dezvăluirea a fost făcută chiar de către centralul de 36 de ani, într-o discuţie cu observatorul jocului, Vasile Curt, după terminarea derby-ului. „Ce s-a întâmplat la faza aia?", l-a întrebat Curt pe Augustus.

„Am vrut să dau penalty, dar asistentul Sebastian Stoianof mi-a strigat în cască, de câteva ori: «Nu e nimic! Nu e nimic!». Şi am lăsat jocul să continue", a venit răspunsul arbitrului. „Da, aşa e. Eu i-am spus că nu este 11 metri", a recunoscut Stoianof, ale cărui strigăte la faza respectivă au fost auzite şi de rezerva Lucian Rusandu, dar şi de celălalt asistent, Ionel Popa.

Comisia Centrală a Arbitrilor a tăiat în carne vie după erorile de arbitraj din această etapă. Au căzut două capete: Augustus Constantin şi tuşierul Liviu Ciubotariu. Acesta din urmă nu a semnalizat poziţia de ofsaid la Georgian Păun, la faza din care atacantul a marcat al doilea gol pentru Poli Iaşi, reuşită prin care moldovenii au învins Rapidul cu 2-1.

Suspendat şi retrogradat

Constantin şi Ciubotariu au fost reţinuţi de la delegări pentru opt etape, iar după expirarea suspendării vor conduce doar meciuri de Liga a II-a şi a III-a până la finalul sezonului. „Trebuia suspendat şi asistentul Stoianof fiindcă el i-a spus arbitrului să nu dea penalty", a comentat Dumitru Dragomir sancţiunea dictată în cazul lui Augustus.

"Trebuia să înregistrez gestul ăsta la OSIM. Faptul că Augustus nu a dat penalty pentru Craiova nu e o greşeală omenească."
Sorin Cîrţu
fost antrenor Craiova

"Am fost supărat că nu mi s-a acordat penalty, dar nu l-am trimis pe Augustus Constantin la puşcărie. Îmi frecam mâinile de noroi."

Florin Costea
atacant Universitatea Craiova

image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite