Augustin: „Din cauza lui N’Doye e haos!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta glorie a roş-albilor spune că problemele din vestiar îşi pun amprenta decisiv pe jocul echipei. Dinamo are cea mai slabă apărare din ultimii 60 de ani. 18 goluri în primele opt etape au mai „contabilizat“ roş-albii doar în ediţia 1950 (atunci, campionatul se desfăşura pe perioada unui an calendaristic, sistem primăvară-vară).

Bilanţul ruşinos i-a scos din sărite pe suporteri dar şi pe foştii jucători care au scris istorie pentru clubul din Şoseaua „Ştefan cel Mare". Unul dintre ei, Ionel Augustin, s-a declarat ieri foarte dezamăgit de jocul roş-albilor.

„Apărarea e meteahnă veche la Dinamo, sunt gafe extraordinar de mari, dar e adevărat că în meciul cu FC Vaslui, echipa a fost dezavantajată şi de arbitri", a spus „Oneaţă". El a vorbit şi despre „cazul Moţi", fundaşul care a gafat copilăreşte la primul gol al vasluienilor.

„Moţi a greşit şi trebuie să-şi asume ceea ce face dar să nu dăm vina numai pe el pentru că şi atitudinea celorlalţi lasă de dorit. Păi, cei de la mijloc nu fac deloc marcaj şi atacanţii adverşi ajung imediat în faţa porţii. Dacă ar alerga toţi nu s-ar mai ajunge în situaţia asta", a explicat Augustin. Fostul mijlocaş al roş-albilor ştie care e cauza problemelor de la Dinamo: haosul din vestiar.

„Andone e departe de a face ordine pentru că nu e unitate în vestiar, nu există niciun fel de stabilitate şi jucătorii sunt împărţiţi în «bisericuţe». Nu merg toţi în aceeaşi direcţie! Dacă nu tai în carne vie nu faci nimic, în plus, în afară de Cristi Borcea, nimeni nu mai discută cu băieţii. Nicolae Badea nu coboară niciodată la vestiare să stea de vorbă cu ei". 

Augustin crede că la baza atmosferei proaste stă atitudinea şi tratamentul de care se bucură senegalezul Ousmane N'Doye  „Nu ştiu ce este cu acest N'Doye la echipă! E un jucător bun, dar de când face el regulile la Dinamo? N-aţi văzut că-n permanenţă se ceartă cu cineva pe teren, ba cu Andrei Cristea, ba cu Niculae. La meciul cu Vaslui a avut ceva de împărţit şi cu Dănciulescu şi cu Torje. Văd că e de capul lui pe acolo. Strică atmosfera şi nimeni nu-l trage la răspundere", a tunat fostul fotbalist, acum antrenor în Liga a II-a la Minerul Lupeni.

Crăciunescu: „N-a fost penalty la Niculae!"

Altfel, fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu a fost de părere că centralul Augustus Constantin a procedat corect că nu a dictat penalty la duelul dintre Marius Niculae şi portarul Kuciak, din minutul 90+2. "Piciorul stâng al portarului rămâne fixat în pământ. Nu face niciun baraj în faţa adversarului. După părerea mea, este o fază foarte grea, dar decizia arbitrului a fost corectă", a spus Crăciunescu la Digi Sport.

"Nu e unitate în vestiar, nu există niciun fel de stabilitate şi jucătorii sunt împărţiţi în «bisericuţe». "
Ionel Augustin
fost mijlocaş Dinamo

Ionel Augustin, la Dinamo

A jucat 11 ani pentru Dinamo, din 1973 şi până la jumătatea sezonului 1985-1986. În sezonul 1976-1977 a fost împrumutat la Jiul.

A câştigat trei titluri consecutive alături de roş-albi (1982, 1983 şi 1984).

Deşi este cunoscut drept atacant, la bază a fost mijlocaş ofensiv (avea numărul 4 pe tricou).

A jucat o semifinală cu Dinamo a Cupei Campionilor Europeni (cu Liverpool în 1984).

Wesley îi face tactica lui Lopez Caro

Wesley Lopez (foto) a fost cel mai bun fotbalist al partidei câştigate de FC Vaslui în Ştefan cel Mare. „Nu ne interesează pe noi problemele dintre Porumboiu şi Caro. Am vorbit cu toţi colegii mei şi am ajuns la concluzia că trebuie să jucăm pentru noi. Să nu înrăutăţim şi mai rău lucrurile. Avem echipă frumoasă care poate câştiga fără probleme titlul", ne-a mărturisit Wesley.

El a discutat personal şi cu antrenorul Lopez Caro, după înfrângerea cu Unirea Urziceni (1-2), în deplasare.

De atunci au urmat două succese la rând ale moldovenilor, cu Oţelul (4-0) şi Dinamo (2-1). „M-am dus la Mister şi i-am spus că avem mulţi jucători tehnici la echipă, iar noi ne apărăm prea mult.

I-am spus că pot face eu şi faza defensivă, nu este nevoie neapărat să joc în spatele vărfurilor. Pot juca alături de mijlocaşul defensiv ca să-l ajut, iar aseară s-a văzut că am făcut multe recuperări. Ca mijlocaş mă înţeleg de minune cu Sînmărtean şi cu Adailton, şi este mai bine dacă joc mai aproape de ei. Putem combina la fel cum am făcut-o aseară", a încheiat Wesley, care a evoluat în centrul liniei mediene.

El i-a dedicat golul marcat fiului său, care mâine va împlini trei ani. „I-am luat o pereche de adidaşi cadou", ne-a mărturisit brazilianul.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite