VIDEO Au scos inima gimnasticii pe stradă: Scandal monstru cu Marian Drăgulescu! Campionul nu e lăsat să meargă la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai faimos sportiv din lotul naţional nu e lăsat să concureze la Europenele de la Glasgow (2-12 august), motiv pentru care şi-a scos trofeele şi medaliile pe trotuar în faţa sediului Ministerului Tineretului şi Sportului.

România e la pământ cu gimnastica, un sport la care făcea furori în trecut. După ce că nu mai avem sportivi valoroşi, îi şi punem beţe în roate ultimului atlet, capabil să ne aducă medalii.

Vorbim despre Marian Drăgulescu (37 de ani). Scandalul în care e implicat el acum a început de prin luna iunie, a luat amploare treptat, iar acum a explodat. La data de 30 iunie, „Marocanul“ a tras un semnal prin intermediul Telekom Sport, spunând că nu se află pe lista sportivilor care vor concura la Campionatul European. 

„Lista a făcut-o Marius Urzică (n.r. – antrenorul lotului) şi nu m-a introdus pe ea! Ar fi fără precedent, mai ales că eu nici nu m-am retras din activitate, eu am continuat pregătirea. Din 2015 n-am mai fost retras, m-am pregătit constant în fiecare zi! Cu siguranţă, voi ajunge la acest Campionat European, am COSR (n.r. – Comitetul Olimpic şi Sportiv Român) care mă susţine, clubul CSA Steaua care mă susţine, deci voi ajunge acolo!“, spunea Drăgulescu.

Motivul excluderii sale de pe listă? Intervenţia chirurgicală (ablaţie cardiacă) suferită în urmă cu scurt timp de gimnast. 

„Am fost la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS), unde am continuat circuitul medical şi n-au mai găsit niciun fel de probleme. Am primit de la INMS avizul de a începe antrenamentele. Dar nu şi pentru competiţii. Există o normă europeană după care cei de la INMS se ghidează, unde scrie că recomandările unei pauze după astfel de intervenţii sunt între 6 săptămâni şi 3 luni. Ideea e în felul umător: cei care m-au operat m-au asigurat şi mi-au dat scrisoare medicală că pot concura, fără niciun fel de risc. Eu tot ce îmi doresc e ca măcar să existe o deschidere din acest punct de vedere la o discuţie între cei care mi-au făcut această intervenţie, INMS, Federaţia şi COSR. Aşa ar putea găsi o soluţie vizavi de acest Campionat European“, a explicat multiplul campion.

Ameninţat cu amenda

Cum apelul său a rămas fără rezultat, el fiind exclus din lotul pentru Campionatul European, Drăgulescu a recurs la un protest inedit: s-a dus în faţa sediului MTS şi şi-a întins pe trotuar cupele şi medaliile câştigate pentru România! După ce a fost poftit în sediul MTS, „Marocanul“ a primit un avertisment şi i s-a atras atenţia că va fi amendat, fiindcă protestează fără autorizaţie!

„Mă simt umilit!“

Drăgulescu a anunţat însă că va continua lupta, urmând să petreacă, zilnic, 2-3 ore în faţa sediului MTS! 

„Voi fi aici în fiecare zi până voi primi un răspuns favorabil. Sunt dator să lupt pentru a participa la Campionatul European. Eu am venit cu propunerea de a merge la Glasgow pe propria răspundere, aşa cum s-a mai întâmplat, de-a lungul timpului, cu nenumăraţi sportivi. Aşa au făcut Nadia Comăneci, Marius Urzică sau Andreea Răducan. Mă simt umilit, eu m-am antrenat din a patra zi după operaţie, sunt pregătit să particip. Nu voi face şase aparate, ci doar unul. Aparatul la sărituri e cel mai puţin solicitant ca efort. La antrenamente fac 20 de sărituri pe zi, iar la competiţie sunt doar două. În competiţie e chiar mai uşor decât la antrenamente“, a explicat Drăgulescu. 

18 medalii de aur a cucerit Marian Drăgulescu la Campionatele Mondiale şi Europene. La Jocurile Olimpice are un argint (2004) şi două medalii de bronz (2004).   Nimeni nu mai concurează pe propria semnătură. Aşa au murit Hîldan, Ekeng. Nimeni nu mai riscă. Marius Urzică antrenorul lotului de gimnastică   Federaţia nu poate încălca regulamentele naţionale şi internaţionale pentru a înscrie un sportiv cu o afecţiune cardiacă, fără aviz medical de la INMS. Fragment din comunicatul FRG   Nu e vorba despre partea financiară, dacă era pentru bani, m-aş fi lăsat de mult de gimnastică. E vorba despre pasiune, e microbul pentru gimnastică. Mai am 2 ani de activitate şi îmi doresc foarte mult să ajung la Europene.   Cătălina Ponor a avut două intervenţii pe inima, una mai complicată, iar cea de a doua, ablaţie, cum am avut şi eu, iar federaţia a înscris-o la două luni distanţă la Campionatul Mondial. Marian Drăgulescu gimnast  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite