Au bătut pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poli a fost la un pas să piardă primul meci în acest campionat, dar a revenit de la 0-2. „Centralul“ Ionescu a contribuit fără să vrea la starea de tensiune. Ionescu nu le-a acordat un penalty gazdelor când ar fi trebuit, în schimb a făcut-o atunci când nu se impunea. Apoi, a tratat diferit două faze similare: una pentru fiecare echipă.

Poli Timişoara a jucat foarte prost în faţa propriilor suporteri, veniţi la stadion într-un număr mai mic faţă de meciul cu Steaua. Cel puţin în prima repriză, bănăţenii au fost de nerecunoscut. Astra a văzut că este loc de mâncat o pâine, şi a îndrăznit în atac.

Curajul ploieştenilor a dat roade în minutul 17, când o centrare bună de pe dreapta l-a găsit pe Miranda nemarcat, iar argentinianul a pus latul pentru 0-1. Singurul om de ieri al timişorenior care a jucat la capacitatea sa obişnuită, Zicu, s-a enervat. A luat o acţiune pe cont propriu, însă ghinion: a lovit bara. Apoi, l-a enervat şi arbitrul Georgian Ionescu. Ianis a fost agăţat în careu de Takayuki, se putea acorda penalty, însă „centralul" a acordat, exagerat, „galben" pentru simulare. În partea secundă, „fluieraşul" a avut o manieră la fel de controversată.

A dictat lovitură de la 11 metri pentru Astra la o fază similară cu cea în care l-a „taxat" pe Zicu. La Tigoianu a văzut însă penalty, iar N'Doye a şutat pentru 0-2. „Recitalul" lui Georgian Ionescu nu s-a oprit aici. A decis, în minutul 73, că şi Timişoara trebuie să pună mingea pe var, fluierând, de această dată, în compensaţie un fault al lui Mihalache la Zicu. Ianis nu a greşit de la 11 metri, iar bănăţenii reintrau în cărţi. Acelaşi Zicu, de neoprit ieri, i-a dat o pasă de maestru lui Zăgrean, care a egalat. Timişoara n-a reuşit să câştige pe final, deşi a forţat cât a putut, însă a izbutit să-şi păstreze intact recordul de invincibilitate. 

Iancu: „Mi-e scârbă. Este o ruşine de campionat!"

La finalul remizei cu Astra, 2-2, patronul celor de la FC Timişoara a atacat dur maniera de arbitraj şi a ameninţat că din cauza „fluieraşilor" s-ar retrage din fotbal.„M-au lăsat fără nicio putere, m-au lăsat şi fără puterea de a mă apăra. Este un campionat al arbitrilor, totul este decis de ei. Nu se mai joacă fotbal. Ce s-a întâmplat la meciul Steaua - Urziceni, la Poli - Steaua şi acum cu Astra, împing televiziunile să nu mai dea bani pe Liga I. Noi suntem o echipă curată şi mi-e scârbă de ce se întâmplă. Nici nu ştiu când a arbitrat ultima oară Georgian Ionescu, nu se mai poate aşa, toate au o limită", a răbufnit Iancu. Apoi, a continuat: „Alexa nu trebuia eliminat! S-a văzut că nu a fost intenţie, nici nu a fost un atac dur. Am avut un 11 metri clar, dar arbitrul a dat simulare şi cartonaş galben. Sincer, dacă n-ar fi anul 90 în istoria clubului (n.r.: Poli a fost fondat la 4 decembrie 1921) nu m-aş mai fi prezentat în campionat".

„Ne-au speculat slăbiciunile"

Boss-ul din Banat a trimis săgeţi şi către actualul lider al Ligii I: „Nu mai suport campionatul ăsta, e o ruşine! Gândiţi-vă că Oţelul n-a câştigat niciun meci în deplasare, decât cel cu Pandurii, când i s-au făcut cadou trei puncte. Încerc să cred că arbitrii nu ţin cu gălăţenii, dar am început să văd tot felul de conspiraţii. Strategia adversarilor a fost foarte bună. Ne-au găsit slăbiciunile şi au speculat. Sunt trei etape consecutive în care suntem dezavantajaţi şi sigur nu cei de la Astra au determinat acest arbitraj execrabil. E peste putinţa mea să înţeleg".

“Încerc să cred că arbitrii nu ţin cu Oţelul, dar am început să văd tot felul de conspiraţii."
Marian Iancu
finanţator Poli Timişoara

2-2

Poli Timişoara:
Pantilimon - Helder, Luchin, Cisovsky, Ignatjevici - Curtean (Tameş 55), Alexa, Bourceanu (Nikolici 88), Zicu - Magera, Axente (Zăgrean 46). Antrenor: Dusan Uhrin jr

Astra Ploieşti: Grigore - Măţel, Mihalache, L .Goian, Morais - Takayuki, N'Doye - Strătilă (Fatai 85), Tigoianu (Oprsal 82), Budescu (Al. Stan 29) - Miranda. Antrenor: Tibor Selymes

Gol:
Miranda 17, N'Doye 63 (pen) / Zicu 73 (pen), Zăgrean 80
Eliminat: Alexa 90
Stadion „Dan Păltinişanu": 7.000
Arbitru: Georgian Ionescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite