Atletul Asafa Powell a fost suspendat un an şi jumătate pentru dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atletul jamaican Asafa Powell, fostul deţinător al recordului mondial în proba de 100 metri, a fost suspendat un an şi jumătate pentru dopaj, a anunţat, joi, Comisia de Disciplină a Comitetului Antidoping Jamaican, după ce în 2013 sportivul fusese depistat pozitiv la o substanţă interzisă, informează „Le Monde”.

Asafa Powell, campion olimpic (2008) şi mondial (2009) la 4x100 m cu ştafeta Jamaicăi, a fost depistat pozitiv la oxilofrină, cu ocazia Campionatelor naţionale, iar suspendarea sa va fi calculată începând din 21 iunie 2013, data efectuării controlului, a anunţat joi Comisia de Disciplină a Comitetului Antidoping Jamaican.

Atletul jamaican a absentat de la Campionatele Mondiale 2013, de la Moscova, în urma testului antidoping pozitiv, iar în luna ianuarie a mărturisit, în faţa comisiei care l-a audiat, că fizioterapeutul său canadian, Chris Xuereb, i-a oferit mai mulţi suplimenţi, între care şi Epiphany D1, care conţinea oxilofrină.

„Juriul a ajuns luat decizia în unanimitate stabilind că domnul Powell a fost neglijent şi că este greşeala sa, mai ales în condiţiile în care este un mare atlet” a explicat preşedintele comisiei, citat de „Le Monde”. Avocatul atletului jamaican a declarat la scurt după luarea decizie că va face recurs în ceea ce priveşte hotărârea organismului menţionat anterior.

Powell a declarat în faţa comisie că nu a ştiut „codul antidopaj”, subliniind că nu a avut cunoştinţă de lista substanţelor interzise.

Xuereb a negat însă acuzaţia. Fizioterapeutul a susţinut că atletul jamaican este singurul care poartă responsabilitatea pentru rezultatul controlului antidoping.

Sancţiunea lui Asafa Powell a fost dictată la două zile după ce fosta sa parteneră de antrenament, Sherone Simpson, a primit tot o suspendare de un an şi jumătate, pentru dopaj cu aceeaşi substanţă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite