Atleţii din Kenya aleargă lângă Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semimaratonul Internaţional Bucureşti 2012
Semimaratonul Internaţional Bucureşti 2012

Organizatorii Semimaratonului Internaţional Bucureşti preconizează ca la startul de duminică, 3 iunie, să se alinieze circa 2.000 de concurenţi în probele pe distanţa a 21 de kilometri.

Organizat în premieră, Semimaratonul Internaţional Bucureşti Petrom promite a-i reuni la start, duminică, la ora 9.30, în Piaţa Constituţiei, atât pe profesioniştii alergării pe distanţa de 21,097 kilometri, cât şi pe amatorii de mişcare din ţară, dar şi din străinătate.

În lungime de 10,548 km, traseul, care va trece prin Piaţa Coşbuc, bulevardele Libertăţii şi Unirii, Piaţa Constituţiei şi Naţiunile Unite, Calea Victoriei, până în Piaţa Revoluţiei, Cheiul Dâmboviţei până la Opera Română, va fi parcurs de două ori de către concurenţi. În acest sens, întreaga zonă va fi blocată pentru automobile începând cu ora 6.00 şi până în jurul orei 14.30.

Preşedinte al Asociaţiei Bucharest Running Club, organizatoarea evenimentului, Valeria Răcilă van Groningen ne-a declarat că la semimaraton, atât la individual, cât şi la ştafetă, se scontează pe participarea a circa 2.000 de concurenţi. „La start se vor afla şi alergători din străinătate, din Kenya şi Maroc în special, dar şi atleţi de performanţă din ţară", ne-a declarat campioana olimpică la canotaj din 1984. Cei care nu s-au înscris încă, online, o pot face de astăzi şi până duminică, la Sport Expo, în faţa Palatului Parlamentului (Piaţa Constituţiei).

Taxele diferă în funcţie de proba aleasă:  semimaraton individual - 38 de euro, ştafetă - 43 de euro, cursa individuală de 10 km - 23 de euro şi cursa populară - 30 de lei. La cursele destinate copiilor, precum şi la cea rezervată persoanelor cu dizabilităţi (în scaune cu rotile), înscrierea este gratuită. 

Câştigătorul semimaratonului va primi 1.000 de euro, la categoria internaţională, respectiv 300 de euro la cea naţională. De asemenea, organizatorii vor oferi premii în bani, pentru primii cinci clasaţi, la ştafeta de semimaraton (600 de euro pentru învingători) şi în cursa individuală de 10,5 km (300 de euro atât la masculin, cât şi la feminin), precum şi în produse, inclusiv la cursa populară de 3,5 km şi în întrecerea rezervată copiilor între 4 şi 12 ani.

Alergătorii înscrişi la semimaraton şi în cursa de 10,5 kilometri vor putea participa la Pasta Party, taxa de intrare fiind de 25 de lei. Fondurile strânse astfel vor fi donate în scopuri caritabile (Hospice - Casa Speranţei).

Copiii vor alerga de la ora 12.30

Organizatorii întrecerii din zona Parlamentului au programat duminică, 3 iunie, începând cu ora 12.30, câteva curse dedicate copiilor. Prima dintre ele, pentru categoria 4-6 ani, se va desfăşura pe un traseu de 0,5 kilometri, iar celelalte două (7-9 ani, respectiv 10-12) pe unul dublu ca lungime. Clasamentele vor fi întocmite separat pentru băieţi, respectiv fete. Primii cinci clasaţi vor fi recompensaţi cu premii în obiecte. De asemenea, trebuie menţionat că participanţii la cursele din programul Semimaratonului Internaţional Bucureşti vor alerga pe propria răspundere.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite