Atletico Madrid a câştigat Liga Europa. Radamel Falcao a reuşit "dubla" pe "Arena Naţională", iar brazilianul Diego a închis tabela

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia spaniolă Atletico Madrid a câştigat Liga Europa pentru a doua oară în istorie, după ce a învins, cu scorul de 3-0 (2-0), o altă echipă din Spania, Athletic Bilbao, miercuri, pe "Arena Naţională" din Bucureşti. Peste 20.000 de spanioli au sosit miercuri în Capitală pentru a vedea finala Ligii Europa, 14.000 dintre aceştia venind cu 65 de curse charter.

- Fotbalistul brazilian al echipei Atletico Madrid, Diego, a declarat că alături de coechipierii săi a făcut un meci extraordinar. "A fost o partidă dificilă, dar ne-am făcut-o noi uşoară. Am jucat un meci extraordinar şi perfect în faţa unei mari echipe şi am reuşit să câştigăm. Vreau să-i mulţumesc lui Dumneze pentru acest moment incredibil", a spus Diego.

Citeşte AICI şi cronica acestui mare eveniment, scrisă de Alexandru Ştefan, reporterul "Adevărul" prezent la "Arena Naţională"

- Fotbalistul echipei Atletico Madrid, Radamel Falcao, s-a declarat încântat de câştigarea trofeului Ligii Europa, dedicând această reuşită familiei sale din Columbia şi tuturor fanilor. "Am venit la Atletico pentru a câştiga şi îi muţumesc lui Dumnezeu pentru această oportuninate, din această seară, de care puţini jucători se pot bucura. Aş vrea să le mulţumesc colegilor mei şi stafului de la acest club, precum şi soţiei mele şi familiei din Columbia, acest trofeu este pentru ei şi pentru toţi fanii echipei Atletico", a spus Falcao.

- Jucătorii echipei Atletico Madrid au primit trofeul Ligii Europa din partea preşedintelui UEFA, Michel Platini, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc după finala câştigată în faţa formaţiei Athletic Bilbao, scor 3-0, pe "Arena Naţională".

image

- Atacantul formaţiei Atletico Madrid, Radamel Falcao García Zarate, cu 12 goluri, din care două înscrise în finala de pe "Arena Naţională", a devenit golgheterul Ligii Europa pentru al doilea an consecutiv, după ce sezonul trecut a marcat de 17 ori pentru FC Porto în această competiţie. Falcao, născut la 10 februarie 1986, poreclit "Tigrul", a intrat în istorie devenind şi primul jucător care câştigă Liga Europa cu două echipe diferite, după ce sezonul trecut s-a impus în această competiţie cu FC Porto. În clasamentul all-time al marcatorilor din Liga Europa, fosta Cupă UEFA, Falcao este al doilea, la egalitate cu Dieter Muller. Golgheterul all-time este suedezul Henrik Larsson (40 goluri).

- Minutul 90: FINALUL MECIULUI. ATLETICO MADRID A CUCERIT LIGA EUROPA

- Minutul 85: GOOOOOL ATLETICO MADRID. Brazilianul Diego a înscris pentru 3-0, iar Atletico Madrid a cucerit Liga Europa

- Minutul 80: Susaeta trage milimetric pe lângă poarta lui Coutois! Athletic Bilbao n-are şansă!

- Minutul 75: Ibai trage frumos, din voleu, peste poartă de la 16 metri!

image

- Minutul 68: Inigo a trimis direct pe poartă, din lovitură liberă de la 35 de metri, Courtois respinge în corner.

- Minutul 65: Un spaniol a fost transportat la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice, din cauza unei hemoragii oculare, iar alţi 13 spectatori au ajuns la cabinetele medicale ale "Arenei Naţionale", cu probleme medicale minore. Hemoragia suporterului nu a fost provocată de violenţe între fani.

- Minutul 60: Şutul lui Gabi, pe centrul porţii, este prins de Gorka Iraizoz

- Minutul 55: S-au anunţat cifrele oficiale: 52.347 de spectatori sunt prezenţi pe "Arena Naţională". Precedentul record data din 14 decembrie 2011, când la meciul Steaua - AEK Larnaca, scor 3-1, din faza grupelor Ligii Europa, au asistat 50.051 de spectatori.

image
image
image

Românii nu se dezmint. Un suporter a intrat pe teren în timpul marii finale. Dă click pe imagini!

- Minutul 45: Doi suporteri ai echipei Athletic Bilbao, care au avut o altercaţie înainte de finală, au fost duşi la Secţia 8 de Poliţie, unde au fost identificaţi şi eliberaţi, în pauză, pe bază de semnătură, după ce s-au împăcat, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Incidentul a avut loc pe bulevardul Basarabia, cu puţin timp înainte de începerea partidei.

- Minutul 40: Suporterii echipei Atletico Madrid au desfăşurat un banner de mari dimensiuni pe care erau imprimate stema clubului, trofeul competiţiei şi cuvântul "Orgullosos" ("Mândri"). Românii au strigat: "Mitică, la puşcărie".

- Minutul 35: GOOOOL ATLETICO MADRID. Radamel Falcao García Zárate reuşeşte "dubla". E 2-0 pentru Atletico Madrid!

- Minutul 21: PRIMELE PROBLEME. Doi spectatori din sectorul rezervat fanilor formaţiei Athletic Bilbao au intrat pe teren şi au fugit până aproape de careul echipei Atletico Madrid, aflat în partea opusă. S-a dovedit că cei doi erau fani ai echipei UNIVERSITATEA CRAIOVA.

image

- Minutul 18: Llorente reia cu dreptul, de lângă Miranda, din 8 metri, dar mingea trece pe lângă poarta lui Courtois

- Minutul 15: Athletic Bilbao are primul corner al partidei, dar fundaşii Madridului resping

- Minutul 7: GOOOOL ATLETICO MADRID. Radamel Falcao García Zárate deschide scorul. E 1-0 pentru Atletico Madrid!

- Minutul 1: Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, a început la Bucureşti, pe "Arena Naţională", la meci asistând moştenitorul tronului spaniol, prinţul Felipe, preşedintele UEFA, Michel Platini, dar şi alte numeroase personalităţi

- Românii au fost prezenţi şi ei, miercuri seară, pe gazonul finalei Europa League 2012, însă doar înainte de startul meciului, prin fostul internaţional Miodrag Belodedici, care a adus trofeul competiţei, în calitate de ambasador al acesteia, şi prin peste 100 de copii care au prezentat o coregrafie.

image
image
image

Suspans pe Arena Naţională. Dă click pe imagini pentru a vedea!

- Piaţa Constituţiei rămâne deschisă, miercuri seară, pentru vizionarea finalei de către publicul român care nu a reuşit să cumpere bilete la finala Europa League, au precizat reprezentanţii municipalităţii bucureştene, potrivit cărora aceasta este prima dată când UEFA face o astfel de "derogare".

- Terasele din Centrul Vechi sunt mai mult goale, fiind părăsite de fanii spanioli care au plecat la Arena Naţională. Sunt şi români în Centrul Vechi, dar nu mai mulţi decât într-o zi de week-end. Toate tersasele au montate televizoare de dimesiuni mari, însă nu prea au clienţi.

- Componenţii echipei Atletico Madrid au ajuns la "Arena Naţională", unde vor juca finala Ligii Europa, la ora 20.00. Madrilenii sunt consideraţi "gazde". După trei minute la a sosit şi autocarul cu jucătorii formaţiei Athletic Bilbao. Din autocarele celor două echipe se auzea muzică la volum maxim, iar jucătorii băteau ritmul în geamuri.

image
image
image

Dă click pe imagini cu suporterii de la intrarea pe Arena Naţională

Iată cele două echipe de start

Atletico Madrid: Courtois - Juanfran, Godin, Joao Miranda, Filipe Luis - Mario Suarez, Gabi - Diego, Adrian, Arda Turan - Falcao. Antrenor: Diego Simeone.

Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe - Herrera, Iturraspe, De Marcos - Susaeta, Muniain - Llorente. Antrenor: Marcelo Bielsa

-Cum ajungi pe bulevardul Muncii, ofertele încep să curgă. La început, timid. Cu cât insişti, însă, băieţii cu bilete "la negru" apar de prin toate colţurile. "Le dau ieftin, că trebuie să plec acasă. Două sute de euro!", spune un bărbat la vreo 30 de ani, care, de fiecare dată când zăreşte poliţiştii apropiindu-se, te ia pe după umăr şi te trage, vrând-nevrând, lângă el. "Degeaba mergi mai încolo. Mai încolo e mai scump. Treaba ta! Dacă te răzgândeşti, mă găseşti tot aici! Hai să-ţi las şi-un număr de telefon! Ai un pix?", întreabă el, uşor nemulţumit de eşecul tratativelor. "Întreabă de Cătălin când suni pe număru' ăla", mai spune bişniţarul, înainte să acosteze un alt potenţial client. Cătălin are dreptate. Mai încolo, e mai scump. Trei sute de euro. Dar locurile sunt "la tribuna a doua, V.I.P., îţi dă şi bufet dup-aia, dracu' ştie, oricum, ideea e că mănânci", ţine să precizeze vânzătorul de ocazie. Cu sau fără "bufet" la tribuna a II-a, nu prea îţi vine să cumperi până nu afli cât cer şi alţii. "E pomană", întăreşte el. Şi are dreptate. La nici doi metri, un străin cumpără bilet de la un alt vânzător de ocazie. Dupa ce întreabă "How much?", scoate din buzunar 400 de euro, capătă biletul şi se îndepărtează, fericit.

image

- Până la ora 18:00, în Bucureşti nu s-au înregistrat incidente în care să fie implicaţi suporteri spanioli. „Nu sunt probleme, suporterii au avut un comportament exemplar", a subliniat şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

- Un englez şi un spaniol se aflau pe Calea Victoriei şi vindeau tricouri, fulare şi fanioane cu însemnele celor două finaliste ale Ligii Europa, Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, cu preţuri cuprinse între 25 şi 50 de lei, cu câteva ore înaintea finalei.

image

- Comercianţii din fan zone-ul amenajat pentru suporterii echipei Athletic Bilbao în Piaţa Constituţiei vând o bere la pahar cu opt lei, în timp ce pentru patru beri solicită 10 euro, astfel că fanii spanioli pierd aproximativ trei lei pe pahar dacă aleg plata în moneda europeană. În Piaţa Constituţiei a concertat deja cântăreaţa Celia.

image

- La magazinul care vinde produse promoţionale se pot cumpăra tricouri cu emblema uneia dintre finaliste în schimbul a 90 de lei, în timp ce un tricou adidas pe care este inscripţionat "Final 2012" costă 135 de lei. De la magazin se mai pot cumpăra fulare (90 de lei), tricouri polo (180 de lei), şepci (90 de lei), mingea finalei (540 de lei), replica balonului finalei (90 de lei) şi programul oficial al meciului (35 de lei).

Citeşte AICI ce gafă imensă a făcut crainicul străin adus de UEFA special pentru acest eveniment

image

Află de AICI câtă bere au consumat fanii spanioli în Bucureşti în ultimele 48 de ore

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite