VIDEO Atacantul francez Nicolas Anelka a făcut un gest considerat antisemit după marcarea unui gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul francez Nicolas Anelka a apărut recent în prim planul presei internaţionale după un gest considerat antisemit, făcut după marcarea unui gol pentru echipa sa, Weste Bromwich Albion, informează AFP.

La primul gol marcat împotriva echipei West Ham, atacantul Anelka, în vârstă de 34 de ani, a făcut un gest cunoscut în Franţa sub numele de „quenelle”, inventat de un comediant francez, Dieudonne. Mai exact, sportivul şi-a îndreptat un braţ în jos, iar celălalt înspre umărul opus, un gest care simbolizează pentru o serie de persoane salutul antisemit.

După meci, atacantul francez Nicolas Anelka a ţinut să precizeze prin intermediul servciului Twitter că prin gestul pe care l-a făcut nu a dorit nimic mai mult decât să fie un salut la adresa prietenului său Dieudonne.

Însă chiar şi asa, reacţia Congresului Evreiesc European a fost una cât se poate de dură, denunţând în totalitate gestul făcut de sportiv şi cerand chiar oficialilor Premier League să-l suspende pe fotbalist.

Într-un comunicat transmis de către Congresului Evreiesc European se notează ca Anelka a făcut un salut nazist mai puţin cunoscut, congresul aşteptând ca sportivul să fie sancţionat.

„Este dezgustător ca un fotbalist de un renume aşa de mare să realizeze un salut nazist în faţa a zeci de mii de spectatori. Nu trebuie să lăsăm loc şi să toleram asemenea gesturi (...)”, se mai arată în comunicatul Congresului.

Cu puţine zile înainte, ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a declarat că intenţionează să interzică spectacolele comediantului Dieudonne deoarece exprimă o ură generalizată. Dieudonne a fost condamnat de şase ori în Franţa pentru presupuse remarci antisemite.

În partida jucată de West Ham Unite a evoluat şi jucătorul Răzvan Raţ.


Citeşte şi:

Probleme financiare pentru echipa lui Drogba şi Anelka

Vedetele echipei chineze de fotbal Shanghai Shenhua sunt în pericol de a nu-şi primi salariile la timp. Şi aceasta fiindcă gruparea asiatică are probleme financiare.

VIDEO Mutările din Anglia: Anelka - coleg cu Tamaş, Ryan Giggs - secund la United. Francezul a fost total apatic la prezentarea la West Bromwich

Anelka va fi coleg cu Tamaş, după ce a semnat ieri un contract pe un an cu englezii de West Bromwich. Ryan Giggs a fost numit antrenor-jucător în echipa antrenată de David Moyes, alăturându-se fostului său coleg, Phill Neville.

Domenech scoate cărţile pe faţă după doi ani! Îi desfiinţează pe Ribery, Anelka, Henry, Gourcuff şi Malouda!

Fostul selecţioner al Franţei din perioada 2004-2010 a dezvăluit detalii de neimaginat despre atmosfera de la naţionala “cocoşilor” din timpul Mondialului din Africa de Sud, dar şi lucruri picante despre starurile echipei “albastre”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite