Astra – Steaua se joacă pe „mărunţişuri“: de ce duelul de astăzi din semifinalele Cupei Ligii nu interesează pe nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

Cele două formaţii se vor înfrunta de două ori, astăzi şi sâmbătă, în semifinalele Cupei Ligii şi în „finala“ campionatului. Primul meci se joacă pe „mărunţişuri“, comparativ cu cel din Liga I.

Cupa Ligii îşi va desemna, astăzi, prima finalistă, însă, returul semifinalei interesează puţin spre deloc şi Astra, dar şi Steaua.

Iar la devalorizarea duelului de astăzi a contribuit şi faptul că el a fost programat cu trei zile înainte de cel din campionat, acolo unde rezultatul va influenţa, într-o mare măsură, lupta pentru câştigarea titlului. Cum echipa care va cuceri trofeul Cupei Ligii va încasa 400.000 de euro, în timp ce campioana Ligii I va avea un traseu mult mai accesibil spre grupele Ligii Campionilor şi implicit bonusul de minimum 20 de milioane de euro acordat de UEFA e lesne de înţeles de ce Astra – Steaua de astăzi nu va avea nimic în comun cu cel care se va disputa sâmbătă.

Şansa lui Marica

De altfel, ambele cluburi au şi anunţat că vor folosi, astăzi, rezervele. Dacă în echipa Astrei vor apărea, la fel ca în meciul tur, nume precum Scarlatache, Dandea şi Florea, la Steaua vor fi titularizaţi Carp, Râpă sau Cojocaru. În mijlocul acestor rezerve, cel mai bine cotat fotbalist va fi Ciprian Marica. Acesta va fi în primul „11“ al Stelei şi rămâne de văzut dacă va reuşi să facă faţă fizic meciului, după problemele medicale din ultima perioadă.

„Mă antrenez de câteva zile cu echipa, nu simt nimic. A fost o perioadă grea, sper să revin. E bine ca jucătorii să fie rotaţi şi toţi să primească şanse de a intra pe teren“, a spus vârful de 30 de ani. 

600 de sprinturi pentru Stanciu!

În conferinţa dinaintea partidei de astăzi, Laurenţiu Reghecampf şi-a alocat o parte importantă a discursului lui Nicuşor Stanciu, mijlocaşul pe care patronul Gigi Becali l-a scos ţap ispăşitor pentru remiza din campionat cu Dinamo (1-1).

„Stanciu n-a făcut un meci chiar rău cu Dinamo şi cifrele spun asta. A alergat 11,4 kilometri, a avut 600 de sprinturi, viteză foarte bună. La golul marcat de Dinamo a fost, într-adevăr, o greşeală a lui Nicuşor, dar a mai fost şi ieşirea lui Varela, faptul că nu ne-am poziţionat cum trebuie când cei de la Dinamo au recuperat balonul în jumătatea noastră. Aveam trei fundaşi pregătiţi să facă faza de apărare în astfel de condiţii, dar am greşit că am făcut pasul înainte, în loc să aşteptăm şi să facem un pas în spate“, a explicat „Reghe“.

Ulterior, tehnicianul a precizat, la Digi Sport, că a exagerat în ceea ce priveşte numărul sprinturilor făcute de Stanciu: „Am făcut o glumă la conferinţa de presă şi am văzut că a fost luată în serios. Stanciu a avut 185 de sprinturi şi a alergat 11 kilometri“.

Preţuri anti-Steaua

Astra va găzdui cele două partide din Cupa Ligii şi campionat şi şefii clubului au luat o decizie radicală: ei preferă ca ambele jocuri să se dispute în faţa unor tribune goale decât în faţa unui public stelist. De aceea, au fost fixate preţuri prohibitive pentru bilete: 50 de lei astăzi şi 100 de lei sâmbătă! Această strategie a fost criticată de Marica: „Mi se pare că fotbalul fără spectatori e un fotbal trist“.

În Cupă Ligii, nu o să joace niciunul dintre titularii de la meciul de sâmbătă. Marius Şumudică antrenor Astra   Cupa Ligii trece în planul 25. Niciunul dintre jucătorii de bază nu va fi titular. Gigi Becali finanţator Steaua

Cupa Ligii, semifinale, retur

Astăzi, ora 18.30

Astra – Steaua (0-1 în tur)

Mâine, ora 19.00

Dinamo – Chiajna (0-3 în tur)

*Meciurile sunt televizate de Digi Sport, Dolce Sport şi Look TV 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite