Astra – AZ Alkmaar 3-2: Splendoare în iarbă. Echipa lui Şumudică a făcut un meci formidabil şi e cu un pas în grupe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Budescu
Constantin Budescu

Astra – AZ Alkmaar a fost un meci umbrit de Steaua – Rosenborg, însă cei care au avut inspiraţia de a-l urmări au avut parte de un regal fotbalistic.

Partida a început exploziv, iar giurgiuvenii ar fi trebuit să primească un penalty chiar în primul minut, după ce De Amorim a fost faultat, clar, de Hupperts. 

Probabil însă, centralul sloven, Slavko Vincici, n-a crezut de cuviinţă să dicteze un 11 metri, după numai câteva de secunde, spre disperarea lui Şumudică.

După această fază, Astra a fost „executată“ în două minute! Mai întâi, Henriksen (11) şi apoi Janssen (13) au ridicat scorul la 2-0, iar totul părea pierdut pentru giurgiuveni. Probabil însă, aceştia şi-au adus aminte că au mai fost conduşi o dată cu 2-0 în acest sezon european, în turul cu West Ham, la Londra. Atunci, au smuls un 2-2 preţios. Acum, au reuşit o revenire şi mai spectaculoasă.

Profitând de naivitatea defensivă a celor de la AZ Alkmaar, una tipică pentru grupările din Olanda, Budescu şi compania au marcat de trei ori până la finalul reprizei. Şi, atenţie, de fiecare dată, după o fază fixă!

Boldrin a redus din handicap după un corner, lovitura sa de cap fiind deviată în propria poartă de Rochet (25), Alibec a egalat după o lovitură liberă executată printr-o schemă de Play-Station (41), iar Dandea a punctat pentru 3-2, după un corner executat de Budescu (45+3).

După pauză, partida a scăzut în intensitate, Astra a jucat la conservarea rezultatului, iar olandezii n-au mai fost la fel de incisivi în ofensivă. S-a terminat 3-2 pentru Astra, iar la ce au arătat batavii în defensivă, foarte probabil, giurgiuvenii vor înscrie şi în retur, având de acum prima şansă la calificarea în grupele Ligii Europa.

Returul e programat pentru joia viitoare, 27 august (ora 21.00, Digi Sport 1).

CITEŞTE ŞI:

*Şumudică, euforic după o victorie uriaşă: ce mesaj le-a transmis steliştilor şi ce a spus despre un gol fabulos al echipei sale

Astra Giurgiu – AZ Alkmaar 3-2

Astra Giurgiu: Lung jr. – Queiros, Găman, Oros, Junior Morais – Lovin, Boldrin (Dandea 35) – Enache, Budescu, De Amorim (Al. Stan 84) – Alibec (D. Florea 67). Antrenor: Marius Şumudică

AZ Alkmaar: Rochet – Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps – Luckassen, Ortiz (Haye 65) – Henriksen – Hupperts (Lewis 46), Janssen (Muhren 78), Van Overeem. Antrenor: John van der Brom

Goluri: Boldrin 25, Alibec 41, Dandea 45+3 / Henriksen 11, Janssen 13

Stadion „Marin Anastasovici“ (Giurgiu)

Arbitru: Slavko Vincici (Slovenia)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite