Astăzi se decide posibila sancţionare a Stelei, în urma conflictului cu Iordănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anghel Iordănescu şi-a întărit lotul divizionar cu Dragoş Balauru, portarul care a încasat cele mai multe goluri în cele 23 de etape scurse din Liga I, iar Federaţia Română de Fotbal a confirmat doar amicalele cu echipele de club Torpedo Kutaisi şi Zimbru Chişinău.

Anghel Iordănescu le dă zilnic apă la moară contestatarilor săi. Selecţionerul în vârstă de 66 de ani a decis să-şi completeze lotul cu un fotbalist de la FC Voluntari, echipă clasată pe locul 13 din 14 în Liga I.
Este vorba despre portarul Dragoş Balauru, care, la cei 27 de ani pe care-i va împlini în acest an, nu mai reprezintă tocmai o soluţie de perspectivă. Nu-l recomandă nici măcar evoluţiile din prima parte a sezonului.  Balauru a evoluat pentru FC Voluntari în 1.837 de minute din actual stagiune a Ligii I şi a primit 32 de goluri, cele mai multe înacasate de un portar din primul eşalon în cele 23 de etape scurse până acum. Pe locul al doilea este veteranul Florin Matache de la Concordia Chiajna, cu 29 de goluri. Singurul punct forte al lui Balauru sunt pasele constructive, portarul fiind lider la acest capitol în Liga I, cu 24 de pase, cu una mai mult decât Eduard Stăncioiu de la ASA Târgu-Mureş. În orice caz, Balauru are şanse aproape nule să se regăsească în lotul pentru Campionatul European, mai ales că România stă foarte bine la capitolul portari. Pe lângă titularul Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), rezerve cu state vechi în lot fiind deja Costel Pantilimon (Watford) şi Silviu Lung Jr. (Astra Giurgiu). 

De fapt, majoritatea celor care au fost luaţi de Iordănescu în Antalya au şanse infime de a face parte şi din lotul pentru Euro 2016, acesta fiind şi motivul principal de nemulţumire al celor care contestă utilitatea acestui stagiu de pregătire. De altfel , Iordănescu a avut la dispoziţie doar opt jucători la primul antrenament, care a durat o oră. Pe lângă Balauru, au mai participat la şedinţa de pregătire componenţii cluburilor Astra Giurgiu şi CSU Craiova, Silviu Lung jr, Valerică Găman, Denis Alibec, Gabriel Enache, respectiv Bogdan Vătăjelu, Alexandru Mateiu şi Andrei Ivan. Iar dacă luăm în calcul şi faptul că Federaţia Română de Fotbal a confirmat până în prezent doar amicalele cu Torpedo Kutaisi (Georgia), pe 30 ianuarie, şi cu Zimbru Chişinău (Republica Moldova), pe 2 februarie, atunci e de înţeles şi poziţia celor de la Steaua.

Astăzi se discută despre posibila sancţionare a Stelei

Federaţia Română de Fotbal va organiza astăzi o şedinţă a Comitetului Executiv, urmată de o conferinţă a preşedintelui Răzvan Burleanu. Pe ordinea de zi a Comitetului Executiv, la capitolul diverse, va figura şi disputa cu Steaua. „Ţinând cont de faptul că toate cluburile sunt guvernate de aceleaşi reguli şi că decizia organizării turneului echipei naţionale a fost luată în şedinţa Comitetului Executiv, am hotărât că e moral să lăsăm jucătorii să se prezinte la echipa naţională. Pentru Pandurii, este un capital de imagine, dar şi un motiv de mândrie, iar pentru jucători o oportunitate deosebită, însă, din punctul meu de vedere, al antrenorului, este un dezavantaj imens. Jucătorii echipei Pandurii au călătorit, din Spania, peste 15 ore, pentru a onora prezenţa la echipa naţională, şi vor reveni cu mai puţin de cinci zile înainte de prima etapă de campionat din acest an. Sper ca Federaţia Română de Fotbal să medieze cu înţelepciune ultimele evenimente, pentru a putea pleca în lupta din play-off cu şanse egale”, a comentat fiul selecţionerului, Edward Iordănescu, antrenorul celorde la Pandurii Târgu-Jiu, formaţie care are trei jucători în lotul “Generalului”: Cristian Săpunaru, Mihai Răduţ şi Adrian Ropotan. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite