Asta înseamnă să ai principii: Antonio Conte a refuzat oferta Realului! Ce condiţii pusese pentru a prelua echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conte

Aviz antrenorilor români care, de multe ori, se duc şi în genunchi la FCSB, ultimul exemplu fiind cel al lui Nicolae Dică. Campioana Europei nu s-a înţeles cu cel pe care ar fi trebuit să-l înlocuiască pe Lopetegui din cauza condiţiilor puse de tehnicianul italian.

„Atunci când te ofertează Real Madrid, mai întâi, accepţi, iar abia apoi te gândeşti!“. Citatul îi aparţine lui Carlos Queiroz, portughezul care i-a pregătit pe „galactici“ în sezonul 2003-2004.

Ulterior, Queiroz a admis că, tentat de oferta Realului, şi-a încălcat mai multe principii, iar această greşeală l-a costat pe termen lung, el fiind nevoit să plece de la echipă la finalul acelui sezon. Probabil, de aceea, Antonio Conte nu s-a aruncat acum, când campioana Europei l-a chemat pentru a-l numi în locul lui Julen Lopetegui. Mai ales că „galacticii“ traversează un moment extrem de delicat: n-au un fotbalist emblematic şi decisiv, după plecarea lui Cristiano Ronaldo, iar în campionat sunt abia pe locul 9, la şapte puncte de liderul Barcelona în faţa căruia tocmai au şi pierdut cu 1-5!

În aceste condiţii, conştient că va avea o misiune infernală, Conte a impus mai multe condiţii:

*Întărirea echipei prin aducerea unui stoper

*Trecerea la sistemul cu trei fundaşi centrali şi un singur atacant

*Contract pe doi ani şi jumătate

*Salariu stagional de 10 milioane de euro

Adică, nimic pe placul preşedintelui Florentino Perez! Acesta i-ar fi oferit italianului un contract pe doar un an şi jumătate cu un salariu de opt milioane de euro. În plus, jurnaliştii spanioli au scris că nici filosofia lui Conte n-a fost pe placul lui Perez, acesta fiind de părere că Real, o echipă uriaşă, trebuie să joace ofensiv, nu cu un singur atacant.

La căderea negocierilor ar fi contribuit şi un semnal puternic de dezaprobare venit dinspre vestiarul Realului. Ziariştii locali au dezvăluit că Sergio Ramos, liderul echipei, i-ar fi transmis lui Perez că Antonio Conte, un tehnician dur şi conflictual, nu va reuşi la Real Madrid în faţa unor fotbalişti pentru care „respectul se câştigă, nu se impune“.

Având în vedere aceste detalii, varianta Conte la Real a picat, după cum a informat, ieri, presa internaţională. „Conte a decis să-şi prelungească vacanţa până în vara viitoare. Ar fi revenit în fotbal în mijlocul sezonului, doar dacă ar fi fost un proiect pe placul său“, a scris Sky Sports.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite