Asociaţia Joc Responsabil vine în ajutorul celor aflaţi în linia I şi îi susţine pe cei afectaţi emoţional de pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliere

Asociaţia Joc Responsabil a lansat un proiect special într-o perioadă în care mulţi oameni suferă inclusiv de depresie din cauza distanţării sociale.

Asociaţia Joc Responsabil pune la dispoziţie serviciul de consiliere psihologică online 24/7, dezvoltat pentru jucătorii cu potenţiale probleme legate de jocurile de noroc, şi persoanelor aflate în linia întâi în gestionarea actualei epidemii SARS-CoV-2 care a afectat şi România: medici, paramedici, asistenţi medicali, infirmieri, cadre militare, poliţişti, jandarmi, pompieri sau alte persoane aflate în dificultate, în vârstă sau cu handicap.

Iniţiativa este susţinută de Fortuna Entertainment Group şi reprezintă o extensie a serviciului de consiliere psihologică online non-stop destinat persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc pe care Asociaţia Joc Responsabil l-a lansat, în premieră pentru ţara noastră, în luna septembrie a anului trecut şi se bazează pe experienţa pe care psihologii noştri au dobândit-o de la lansare şi până în prezent.

Serviciul de consiliere psihologică online 24/7 al Asociaţiei Joc Responsabil, accesibil, special pentru această perioadă, la https://mergemmaideparte.jocresponsabil.ro şi la

https://mergemmaideparte.ro, pune la dispoziţia personalului medical, angajaţilor MAI, cadrelor militare sau persoanelor vulnerabile, afectate psiho-emoţional de epidemia de Covid-19, psihoterapie online non-stop pentru prevenirea burn-out-ului şi a panicii în faţa virusului, precum şi modalităţi de gestionare a relaţiei cu propria familie, ori de diminuare a fricii şi anxietăţii. 

În plus, echipa de psihologi a Asociaţiei Joc Responsabil este pregătită să identifice metode prin care personalul din linia întâi poate interacţiona cu pacienţii sau persoanele dificile. Acest demers vine în circumstanţa în care presiunile mentale şi fizice pentru specialiştii aflaţi în linia întâi sunt uriaşe, iar nevoia ca aceştia să rămână încrezători şi să treacă cu bine peste această perioadă dificilă este cu atât mai importantă cu cât viaţa noastră, a tuturor, depinde de ei.

„În contextul în care trăim şi lucrăm în această perioadă delicată, ne folosim de experienţa pe care am dobândit-o până acum în consilierea psihologică online şi pe expertiza psihologilor noştri în terapie comportamentală şi dorim să îi sprijinim pe cei implicaţi în linia întâi în gestionarea crizei SARS-CoV-2, care se află în dificultate majoră şi au nevoie de consiliere psihologică. Având în vedere că populaţia este tot mai afectată psiho-emoţional de desfăşurarea epidemiei de coronavirus, este normal ca fiecare dintre noi să punem umărul la a depăşi această situaţie dificilă”, spune Dr. Cristian Andrei, psihiatru şi coordonatorul programului de consiliere psihologică online 24/7 destinat persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc şi Ambasador al Asociaţiei Joc Responsabil.

„În situaţii de criză, implicarea face diferenţa, iar solidaritatea şi responsabilitatea socială sunt esenţiale pentru a trece cu bine peste această perioadă. De aceea, am ales să venim în sprijinul tuturor persoanelor aflate în linia întâi în gestionarea crizei SARS-Cov-2 precum şi a persoanelor vulnerabile afectate psiho- emoţional de pandemie, prin susţinerea serviciului de consiliere psihologică online 24/7 destinat acestora”, spune Lewis Findlay, General Manager al Fortuna Entertainment Group, companie parteneră a Asociaţiei Joc Responsabil.

Asociaţia Joc Responsabil se alătură, astfel, eforturilor depuse de ONG-uri, companii sau autorităţi publice pentru a contribui la diminuarea impactului psihologic pe care epidemia de SARS-Cov-2 o are asupra populaţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite