Aşii driftului revin pe 15 septembrie la Bucureşti pentru un spectacol de gală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşii driftului
Aşii driftului

Şapte dintre cel mai bine cotaţi piloţi de drift din România vor face spectacol pe 15 septembrie în cadrul ediţie a doua a Drift Games 2018, eveniment dedicat sportivităţii şi siguranţei în trafic.

Răzvan Stan, Marius Mitrache, Sorin Ene (campion naţional 2015), Traian Buşe (primul campion naţional din istoria României la drift), Radu "Evl Santos" Moise, Gabi Imre şi Niculae Dobre, aflaţi în topul clasamentului din Campionatul Naţional de Drift, îşi vor testa limitele într-un show unic la nivel naţional, din care nu vor lipsi parcările din derapaj, trecerile la limită pe lângă obstacole sau lovirea unor elemente poziţionate pe traseu.

Evenimentul organizat de Romanian Drift Community în parteneriat cu Primăria Sectorului 2 în rondul de la intersecţia străzilor Maior Ion Coravu cu Tony Bulandra are ca principal scop promovarea sportului de performanţa, prevenirea comportamentului agresiv de pe şosele şi educarea teribiliştilor din trafic.

"Viteza excesivă şi dorinţele teribilistice trebuie să fie testate exclusiv într-un cadru legal, acolo unde securizarea traseului este maximă şi viaţa celor care încearcă şi a celor din jur nu este în pericol. Prin aceste evenimente organizate cu autorităţile locale, ne dorim nu doar să îi responsabilizăm pe cei care au în gând să îşi descarce adrenalina pe drumurile publice, dar să îi aducem şi pe trasee de concurs, acolo unde siguranţa este maximă.

Astfel, putem trage un semnal de alarmă asupra pericolelor la care se expun şi îi expun pe alţii prin comportamentul de pe şosele", a explicat Andrei Balica, preşedintele Romanian Drift Community.

Proiectul Drift Games, oferit de fiecare dată într-un cadru organizat şi care a atras deja peste 100.000 de spectatori în primele 4 ediţii, nu are doar un scop sportiv, ci îşi doreşte educarea tinerilor iubitori ai automobilismului, încercând să îi convingă să renunţe la teribilismului specific vârstei, iar dacă pasiunea există, aceasta să fie transpusă în mod pozitiv într-un cadru legal, unde siguranţa este de 100%.

S-a creat şi o platformă în acest sens, RoDrift Academy, o şcoală acreditată de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin intermediul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, acolo unde aceştia îşi pot folosi calităţile automobilistice pe maşini echipate corect, cu echipamente adecvate, care respectă normele de siguranţă ale federaţiei internaţionale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite