Ashleigh Barty, anunţ-bombă: Decizie drastică luată de cea mai bună jucătoare de tenis din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barty

Pentru al treilea an la rând, australianca va fi pe locul 1 WTA, la sfârşitul stagiunii. Ceea ce e logic, având în vedere bilanţul ei excelent, în 2021.

Ashleigh Barty are o serie impresionantă în tenisul feminin: A ajuns pe locul 1 WTA în iunie 2019 şi de atunci a terminat fiecare sezon în fotoliul de lider mondial. Australianca de 25 de ani îşi va păstra acest statut şi la finalul anului 2021, având în vedere că e la 1.962 de puncte de Aryna Sabalenka, cea mai apropiată rivală din clasament. 

Având acest avans considerabil, dar şi cinci turnee câştigate în acest sezon, la Melbourne (hard), Miami (hard), Stuttgart (zgură), Wimbledon (iarbă) şi Cincinnati (hard), Barty şi-a permis luxul de a declara această stagiune încheiată deja. Anunţul l-a făcut, astăzi, spunând că nu va participa nici la Turneul Campioanelor (10-17 noiembrie), la Guadalajara (Mexic).

Ce a anunţat Ashleigh Barty?

*Vreau să anunţ pe toată lumea că nu voi mai participa la niciun turneu în 2021, aici incluzând şi Turneul Campioanelor din Mexic. A fost o decizie dificilă, dar trebuie să prioritizez recuperarea mea după acest sezon şi să am o pregătire foarte bună pentru turneele din Australia. Voi face tot ce-mi stă în putinţă să câştig Australian Open. Abia aştept să joc din nou acasă.

42 de victorii şi 7 înfrângeri a înregistrat Ashleigh Barty în 2021.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite