ASA Târgu-Mureş - Steaua 1-4: s-a jucat în memoria lui Ekeng, dar un fotbalist a ajuns la spital, plin de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Mureşan (dreapta)
Gabi Mureşan (dreapta)

Play-off-ul Ligii I s-a încheiat cu o confruntare fără nicio miză în care gazdele au „reuşit“ să consolideze impresia jalnică pe care au lăsat-o în 2016. Mureşenii se pot „mândri“ cu un bilanţ cu ajutorul căruia ar lua detaşat un trofeu acordat pentru lipsa de fair-play.

Steaua a învins ASA Târgu-Mureş, scor 4-1 (Gorobsov 90-penalty / Bawab 17, Chipciu 49, Popadiuc 51, Onţel 67).

Misiunea oaspeţilor a fost uşurată de faptul că gazdele au încheiat partida în nouă oameni, Ciolacu (45+2) şi Mureşan (65) văzând direct cartonaşul roşu. Primul l-a umplut de sânge pe Râpă. Acesta a suferit un traumatism cranian superficial, după cum a informat Dolce Sport. Fundaşul Stelei a avut gâtul imobilizat şi a fost transportat imediat la spital. E în afara oricărui pericol.

Mureşan l-a imitat pe colegul său şi a comis un alt gest golănesc: i-a aplicat un cot în piept lui Bawab şi a fost trimis la cabine de arbitrul Iulian Călin.

După aceste gesturi urâte ale mureşenilor, în minutul 69, meciul s-a oprit, pentru câteva secunde, în amintirea lui Patrick Ekeng, cel care a căzut în minutul 69 al meciului Dinamo - Viitorul şi nu s-a mai ridicat. Un tricou al fostului dinamovist a fost pus pe gazon, înconjurat de lumânări. Jucătorii celor două formaţii şi spectatorii din tribună au aplaudat în semn de respect pentru fostul mijlocaş camerunez.

ASA, bilanţ ruşinos

Revenind la ASA Târgu-Mureş, vicecampioana ediţiei precedente de campionat, ea a adunat 11 cartonaşe roşii în 15 meciuri oficiale disputate în 2016. Nu e de mirare că, în aceste condiţii, mureşenii au pierdut zece jocuri, au remizat în patru partide şi au bătut o singură adversară, FC Botoşani (1-0), rezultat care i-a trimis în play-off.

Clasamentul final al play-off-ului

1. Astra 48p
2. Steaua 43p
3. Pandurii 39p
4. Dinamo 36p
5. Viitorul 29p
6. ASA Târgu-Mureş 22p

*Astra, Steaua, Pandurii şi Viitorul, plus locul 1 din play-out, vor reprezenta România în cupele europene. Dinamo a ratat acest drept, neavând licenţă pentru că a ieşit prea târziu din insolvenţă.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite