Aşa arată drama fotbalului românesc: o istorie de 52 de ani va fi vândută pentru 9.000 de euro. Oţelul, scoasă la licitaţie

Aşa arată drama fotbalului românesc: o istorie de 52 de ani va fi vândută pentru 9.000 de euro. Oţelul, scoasă la licitaţie

Oţelul a fost printre cele mai iubite echipe din provincie

În 2011, formaţia gălăţeană câştiga primul titlu din istoria clubului. În 2017, aceeaşi echipă se va vinde pe bucăţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oţelul Galaţi a murit înainte de Dan Adamescu, „finanţatorul“ care a distrus o echipă cu încasări de 20 de milioane de euro în sezonul 2011-2012, cel în care a participat în grupele Ligii Campionilor.

La doi ani după cel mai reuşit sezon din istoria gălăţenilor, mai precis în iulie 2013, conducerea clubului a solicitat intrarea în insolvenţă, iar la 30 martie 2016, Tribunalul Bucureşti a constatat practic decesul echipei, pronunţând falimentul acesteia.

Acum, Adunarea creditorilor FC Oţelul va folosi platforma Casei de Licitaţii Artmark pentru a vinde obiectele care au definit istoria de 52 de ani a Oţelului. Pe scurt, istoria clubului va fi pusă în vânzare cu preţul de pornire de 9.000 de euro!

„Începând cu seara de 23 februarie 2017, istoria topită a Oţelului va rămâne doar în inimile suporterilor şi ale colecţionarilor. La mai bine de jumătate de secol de la înfiinţarea echipei gălăţene, Marca Oţelul, precum şi dreptul de utilizare a acesteia, dar şi palmaresul echipei, format din 80 de cupe, sunt puse în vânzare prin licitaţie de către administratorul FC Oţelul, aflat în insolvenţă, la un preţ de pornire de 9.000 euro. Suporterii Oţelului vor mai putea achiziţiona: o colecţie de portrete-caricaturi ale jucătorilor (26 de desene – preţ de pornire 1.000 de euro); istoria FC Oţelul Galaţi în imagini, colecţia oficială de fotografii şi afişe a clubului (106 piese – preţ de pornire 3.500 de euro); echipament sportiv (peste 200 de piese de echipament), printre care trei tricouri alb-roşu şi nouă tricouri albastru-negru, cu care s-a jucat în Liga Campionilor, alături de peste 20 de tricouri cu care s-a jucat în Liga I“, se arată într-un comunicat al Artmark.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările