Armenia, în delir după victoria istorică în faţa României: Ce au scris jurnaliştii după meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armenia

Pentru prima dată în istorie, după şase încercări, naţionala Armeniei a învins România. Până la partida de miercuri seară, de la Erevan, bilanţul întâlnirilor directe era de patru victorii pentru tricolori şi o remiză.

Fotbalul armean trăieşte una dintre cele mai frumoase perioade din istorie! Practic, în acest moment, clasamentul grupei J din preliminariile CM 2022 e de pus în ramă pentru această naţiune de trei milioane de oameni. Pentru că, după trei etape, Armenia are maximum de puncte şi ocupă primul loc, înaintea Germaniei!

Iar după victoria de miercuri seară, în faţa României, ecourile acestui rezultat istoric au apărut nu doar în presa locală, ci şi în cea internaţională. De pildă, jurnaliştii de la „Marca“ au alocat un spaţiu generos meciului Armenia - România, în condiţiile în care la cârma armenilor se află un selecţioner spaniol, Joaquín Caparrós (65 de ani).

Ce s-a scris după meciul Armenia - România?

*Armsport.am (site din Armenia): Victorie fantastică! Naţionala Armeniei a reuşit să învingă şi România. Echipa noastră s-a aruncat în atac, încă din debutul partidei, dar românii ne-au neutralizat acţiunile. Joaquin Caparros a făcut trei schimbări la pauză, iar Armenia a fost şi mai activă în partea secundă. Barseghyan a transformat cu mult calm lovitura de la 11 metri din final şi a dus scorul la 3-2. După trei jocuri, Armenia are punctaj maxim! Doar patru echipe au punctaj maxim după primele trei etape din preliminariile CM 2022: Armenia, Anglia, Danemarca şi Italia. Victoria cu România e cu adevărat una fantastică!

*Marca (Spania): Repriza a doua a început de-a dreptul nebun, cu golul debutantului Spertsyan, dar bucuria oamenilor lui Caparros n-a durat prea mult. Cicâldău, de ambele dăţi din pasa lui Bancu, a reuşit o dublă şi a redus la tăcere mulţimea zgomotoasă de pe stadion. Jocul a fost complicat pentru români de cartonaşul roşu primit de Puşcaş, iar apoi au venit golul căpitanului Haroyan şi al lui Barseghyan, din penalty. Şi totul fără prezenţa megastarului Mkhitaryan, accidentat.

Preliminarii CM 2022, grupa J

Miercuri

Armenia - România 3-2

Germania - Macedonia de Nord 1-2

Liechtenstein - Islanda 1-4

Clasament

1. Armenia 3 3 0 0 6-2 9

2. Macedonia 3 2 0 1 9-4 6

3. Germania 3 2 0 1 5-2 6

4. România 3 1 0 2 5-6 3

5. Islanda 3 1 0 2 4-6 3

6. Liechtenstein 3 0 0 3 1-10 0

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul grupei J:

2 septembrie 2021
Islanda – ROMÂNIA
Liechtenstein – Germania
Macedonia de Nord – Armenia

5 septembrie 2021
Islanda – Macedonia de Nord
ROMÂNIA – Liechtenstein
Germania – Armenia

8 septembrie 2021
Armenia – Liechtenstein
Macedonia de Nord – ROMÂNIA
Islanda – Germania

8 octombrie 2021
Germania – ROMÂNIA
Islanda – Armenia
Liechtenstein – Macedonia de Nord

11 octombrie 2021
ROMÂNIA – Armenia
Islanda – Liechtenstein
Macedonia de Nord – Germania

11 noiembrie 2021
Armenia – Macedonia de Nord
ROMÂNIA – Islanda
Germania – Liechtenstein

14 noiembrie 2021
Liechtenstein – ROMÂNIA
Armenia – Germania
Macedonia de Nord – Islanda

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite