Armata vrea să-l stoarcă pe Gigi Becali de bani: „Vom cere o sumă consistentă pentru brandul Steaua“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juristul MApN Florin Talpan a dezvăluit că Armata îi va ceda brandul Steaua lui Gigi Becali doar în cazul în care latifundiarul va plăti pentru el.

Având în vedere că fotbalul românesc e lovit de insolvenţe şi faliment, apare o întrebare după verdictul ICCJ: ce vrea să facă MApN cu brandul Steaua?

Un scenariu SF ar fi ca Armata să finanţeze un club de fotbal. Găsirea unui investitor căruia să-i fie cedat brandul Steaua pare, de asemenea, o misiune imposibilă, în condiţiile în care oamenii cu bani, precum Porumboiu şi Paszkany au început să fugă de sportul-rege. 

În aceste condiţii, în viziunea celor de la MApN, varianta cea mai probabilă ar fi cedarea mărcii Steaua tot la Gigi Becali. De altfel, această soluţie a fost confirmată de juristul MApN, Florin Talpan, într-un interviu acordat pentru prosport.ro.

„Am obţinut o mare victorie“

Întrebat ce urmează după verdictul ICCJ, Talpan a spus: „E o mare victorie pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Ne vom aşeza la discuţii împreună cu oamenii de decizie din cadrul ministerului şi, dacă se va lua decizia ca marca să fie în continuare folosită de domnul Gigi Becali sau de către societatea de fotbal, e clar că vom fi de acord, dar numai cu condiţia ca ei să ne plătească o sumă de bani. Suma urmează să se stabilească. Dar, cu siguranţă, va fi una destul de consistentă, pentru că e vorba de brandul Steaua“.

„Nu pot păstra nici titlurile de după 2004“

Juristul MApN a anunţat că Gigi Becali n-a pierdut doar sigla, ci tot ce ţine de Steaua. „Era nedrept ca echipa lui Gigi Becali să-şi însuşească palmaresul, că asta îşi dorea el, de fapt, cu acele două steluţe pe emblemă. Acum am recuperat acest lucru şi e o mare realizare pentru MApN şi Clubul Sportiv al Armatei Steaua. FC Steaua n-a fost niciodată proprietarul mărcii şi deci nu poate să păstreze nici titlurile cucerite după 2004. Vor rămâne toate ale noastre“, a spus Florin Talpan.

CITEŞTE ŞI:

*Profeţia finului s-a adeverit: Rădoi a ştiut că naşul său va pierde Steaua. Jucătorul găsise un cumpărător pentru club

*Care sunt scenariile posibile după ce Becali a pierdut Steaua: reacţia confuză a oficialilor arată haosul de la club

Dacă nu va cumpăra sigla de la MApN, atunci Gigi ar putea să aleagă un alt nume pentru club. Noua Steaua, New Steaua, Steaua lui Iisus, dar nu mai poate să-i spună doar Steaua. Dumitru Dragomir fost preşedinte LPF  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite