Argint pentru România! Andreea Chiţu a devenit vicecampioană mondială în cadrul Campionatului Mondial de judo

Argint pentru România! Andreea Chiţu a devenit vicecampioană mondială în cadrul Campionatului Mondial de judo

Andreea Chiţu, judoka română FOTO Mediafax

Andreea Chiţu a câştigat, marţi, medalia de argint la categoria de 52 de kilograme, în cadrul Campionatului Mondial de Judo de la Chelyabinsk, Rusia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românca s-a luptat cu kosovara Maglina Kelmendi, deţinătoarea titlului suprem de la Campionatul Mondial din 2013, de la Rio de Janeiro. 

Pentru accederea în ultimul act, Andreea Chiţu o învinsese pe brazilianca Erika Miranda, după o victorie prin ippon, în ultimele secunde al confruntării.

"Sunt foarte bucuroasă de această medalie. Mulţumesc antrenorilor şi tuturor colegelor cu care m-am antrenat. Am început mai greu turneul, dar mi-am revenit pe parcurs. Am avut de recuperat în două meciuri, dar am reuşit să mă mobilizez. Mai am de muncit până voi reuşi să o înving pe kosovară. Am venit aici cu gândul numai la aur, dar sunt mulţumită acum şi cu medalia de argint", a precizat Chiţu după festivitatea de premiere.

La 26 de ani, românca se mai poate mândri cu un titlu european (2012), o medalie de argint la acelaşi nivel (2013) şi una de bronz mondială (2011).

Ohâi şi Căprioriu, alte speranţe la medalii

Titlul de vicecampioană mondială a fost primit cu entuziasm şi de cei care conduc federaţia de specialitate din România. Preşedintele Doru Ioan Sapta a comentat prestaţia lui Chiţu. "Este o zi mare pentru judo-ul românesc. Drumul până în finală al Andreei a fost unul de vis, patru “Super-Ippon-uri” care fac din sportiva noastră una dintre cele mai tari judoka din lume. Este cel mai tare concurs de pe planetă şi pot spunem că suntem o delegaţie fericită în Rusia. Vă pupam pe toţi şi sperăm că mâine să ne bucurăm la fel pentru Corina şi Loredana", a precizat Sapta, conform site-ului oradejudo.ro.

Miercuri, începând cu ora 8.00, intră în concurs alte două românce, care au şanse la medalii. Este vorba de Corina Căprioriu (48 kg), respectiv Loredana Ohâi (-57 kg).

Telex: Argint pentru România la Jocurile Olimpice. În Spania, Supercupa se joacă, atunci când se trezesc „vampirii“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: