Arestări în fotbalul francez, sub suspiciunea de trucare de meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
meciuri trucate

Fost preşedinte al clubului Caen, din primul eşalon francez, Jean-Francois Fortin a fost arestat pentru suspiciunea de trucarea unui meci, anul trecut, pe vremea când gruparea evolua în liga secundă.

În acest context au fost arestate nouă persoane, suspiciunea planând asupra partidei dintre Caen şi Nimes Olympique, disputat pe 13 mai 2014 (1-1), în urma căruia echipa din urmă a putut rămâne în Liga a II-a, iar cealaltă a promovat în primul eşalon.

Presa internaţională mai notează că diverse persoane din conducerea lui clubului Nimes sunt suspectate de aranjarea mai multor partide cu scopul menţinerii în campionatul secund. Printre cei arestaţi se mai numără antrenorul divizionarei secunde Dijon, Olivier Dall'Oglio, în vreme ce tehnicianul lui Caen, Patrice Garande, va fi audiat ca martor. În discuţiile ascultate de poliţişti, dintre preşedintele lui Nimes, Jean-Marc Conrad şi acţionarul clubului, Serge Kasparian, cel din urmă ar fi vorbit despre intenţia aranjării mai multor meciuri, în scopul evitării retrogradării. 

Dinamo, ţinta scandărilor ironice: „La pariuri de jucaţi şi pe noi să ne anunţaţi“

Scandal în Anglia. Şapte fotbalişti au fost arestaţi pentru meciuri trucate

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite