Arena Naţională nu va mai putea găzdui meciuri de fotbal: „Bătaie de joc pe bani publici! O întreagă harababură!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a fost inaugurată în urmă cu aproximativ doi ani, Arena Naţională din Bucureşti nu va mai putea găzdui niciun meci de fotbal începând cu 1 august.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a dezvăluit că pe cel mai mare stadion al ţării nu se vor mai putea organiza meciuri din cauză că această arenă nu are toate aprobările pentru buna funcţionare.

„Din august acest stadion nu mai este operabil, nu mai poate găzdui niciun meci. Nu are certificat de securitate, domnilor! E o investiţie imensă, dar uitaţi ce se întâmplă! Pentru a putea găzdui meciuri din nou, e nevoie de mai multe avize, de la ISO, de la sănătatea publică, de la primar, de la oamenii de lângă el... O întreagă harababură!”, a comentat Mircea Sandu la Sport Total FM.

Şeful FRF a mers chiar mai departe şi a făcut o previziune sumbră pentru cea mai modernă arenă de fotbal din România. „Stadionul a început deja să fie în paragină, iar într-un an de zile va fi într-o paragină totală. Vorbim despre o bătaie de joc pe bani publici.”

Răspunsul celor de la Primărie

"Referitor la declaraţiile preşedintelui FRF Mircea Sandu aparute recent in mass media, facem următoarele precizări:

Desfăşurarea activităţilor sportive pe Arena Naţionala nu sunt periclitate, stadionul având certificatul de securitate valabil până la sfârşitul lunii august 2013.
Totodata, Primăria Municipiului Bucuresti întreprinde toate demersurile necesare pentru obţinerea noului certificat de securitate, care va intra in vigoare începând cu luna septembrie 2013.
Mentionăm că obţinerea Certificatului de securitate este obligatorie pentru omologarea stadioanelor din toate categoriile, acesta având un termen de valabilitate de 2 ani.
Subliniem că Arena Naţionala are toate avizele necesare funcţionării".
 

image

Mircea Sandu şi femeia cu furtunaş

Pe 10 iulie, Steaua şi Petrolul se vor întâlni pe Arena Naţională în Supercupa României, iar Astra are meci pe 11 iulie cu Domzale, pe acelaşi stadion. Cu şase zile înaintea primei partide, gazonul e ars, iar pe o suprafaţă importantă de joc nici măcar nu există. Venit în „vizită de lucru”, preşedintele FRF Mircea Sandu a povestit ce a văzut la Arena Naţională. „Am intrat în stadion. Ce să vă spun? O femeie la mijlocul terenului cu furtunaş de un centimetru diametru, întins 16 metri de la Peluza Sud. Am întrebat-o ce face cu furtunul acolo şi mi-a zis că repară iarba prin inundare. I-am zis că are debit de un metru cub la două zile”, a spus Naşu’ ieri la Sport Total FM.

Povestea gazonului de pe Arena Naţională

Septembrie 2011 – la meciul inaugural, România-Franţa, gazonul s-a prezentat catastrofal, formându-se adevărate muşuroai. Responsabil? Adrian Oprişan, cel care avea pe conştiinţă şi “plaja” de la România – Danemarca.

Septembrie 2011 – după meciul de deschidere, gazonul este înlocuit în totalitate cu “iarbă olandeză”. Se mai cheltuiesc alte 400.000 de euro.

Aprilie 2012 – Pentru că venea peste noi finala Ligii Europa, s-a instalat un alt gazon. Acesta a fost cel mai scump, costând aproximativ 4 milioane de lei. Lucrările de montare au fost realizate de societatea STRI, partenerul oficial al FIFA şi UEFA.

Septembrie 2012 – Concertul Red Hot Chilli Peppers din august a lăsat urme adânci în gazon, care a fost schimbat a treia oară. FRF, Steaua şi Dinamo au strâns banii necesari pentru un nou “covor”, care a fost adus din Polonia, fără a se preciza suma cheltuită.
Martie 2013 – Înaintea jocului cu Chelsea, Steaua a investit aproximativ 50.000 de euro pentru a schimba o mare parte din gazon. S-a vrut a se evita astfel “ruşinea” de la meciul cu Ajax, când s-a vopsit suprafaţa de joc în verde, pentru a se acoperi “găurile”. Iarba adusă a fost românească.

Iunie 2013 – Federaţia a mai cheltuit 20.000 de euro, pentru ca suprafaţa de joc să se prezinte în condiţii onorabile la finala Cupei României şi la amicalul cu Trinidad Tobago.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite