Arena Corinthians, care va găzdui meciul de deschidere al CM, are cel mai mare ecran LED din lume. Detalii pe Discovery

Arena Corinthians, care va găzdui meciul de deschidere al CM, are cel mai mare ecran LED din lume. Detalii pe Discovery

Dintre cele trei cluburi care sunt cele mai mari din São Paulo, singurul care nu avusese până de curând un stadion cu dimensiunile şi infrastructura necesare pentru a găzdui meciuri era cel mai susţinut club din oraş: Sport Club Corinthians Paulista.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acum, acest stadion a transformat în realitate un vis mai vechi al suporterilor clubului. Mai mult, Arena Corinthians a fost ales să găzduiască meciul din deschiderea Cupei Mondiale – Brazilia 2014, plus alte cinci întâlniri, între care şi una dintre semifinale.

Locaţie: São Paulo
Capacitatea stadionului: 48,000 de locuri – temporar mărită la 65,000 de locuri, pentru a face faţă cerinţelor meciurilor din Cupa Mondială.
Perioada lucrărilor de construcţie: Mai 2011- Aprilie 2014

Date interesante:
- În perioada de vârf a lucrărilor, 2,500 de muncitori au lucrat în câte 3 ture pe zi.
- Stadionul: 78,000 de tone de beton, dintre care 20,000 de unităţi prefabricate din beton.
- Acoperişul: 32,000 metri pătraţi de oţel, cu o greutate de 6,000 de tone. Acesta este realizat din 42,636 de bucăţi, împărţite în 36 de module complete.
- Terenul: este acoperit cu raigras peren (o plantă erbacee din gamilia gramineelor) pentru a permite derularea mai rapidă a jocului, este ranforsat cu 20 de milioane de fibre artificiale, care consolidează iarba naturală şi în acelaşi timp conferă terenului un aspect impecabil.
- Sub teren se află 32 km de mici conducte de răcire, de 25 mm, prin care circulă un agent refrigerant care răcoreşte terenul, în timp ce 5 km de conducte transportă aer către teren.
- Ecranul LED: pentru moment, stadionul are cel mai mare ecran LED din lume cu care se poate mândri o arenă sportivă - 170 de metri lungime şi 20 de metri înălţime, 1320 de panouri împărţite pe 44 de coloane (câte 30 pe fiecare coloană).

Urmăriţi detalii în exclusivitate în cel de-al doilea episod al seriei Brazilia 2014: Pregătiri pentru Campionatul Mondial, difuzat pe Discovery Channel, sâmbătă, 31 mai, de la ora 16.00

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: