Arbitrul Tudor Constantinescu s-a impacat cu Gigi Becali

Procesul intentat de arbitrul asistent Tudor Constantinescu principalului finantator al Stelei, Gigi Becali, s-a incheiat, ieri, la Judecatoria sectorului 1, cei doi impacandu-se in fata instantei de

Procesul intentat de arbitrul asistent Tudor Constantinescu principalului finantator al Stelei, Gigi Becali, s-a incheiat, ieri, la Judecatoria sectorului 1, cei doi impacandu-se in fata instantei de judecata. Constantinescu a declarat ca Gigi Becali a recunoscut ca a gresit cand l-a acuzat, dupa meciul Rapid - Steaua, ca a primit 5.000 de dolari pentru a-i favoriza pe giulesteni. "Eu am acceptat scuzele dansului, mai ales ca m-am cam saturat sa merg la tribunal. UEFA si FIFA au luat cunostinta de ancheta facuta de Federatia Romana de Fotbal, in urma careia s-a stabilit ca sunt nevinovat, si nu o sa mai am nici un fel de problema din acest punct de vedere. Nu cred ca numai aceste declaratii au fost motivul pentru care nu am fost selectat pentru Cupa Mondiala din Japonia si Coreea de Sud", a spus Constantinescu. Procesul a inceput pe data de 20 noiembrie 2001, cand Tudor Constantinescu l-a acuzat pe Gigi Becali de insulta si calomnie, conform articolelor 205 si 206 din Codul penal. Dupa meciul Rapid - Steaua, scor 3-0, disputat pe 21 octombrie 2001, in etapa a X-a a Diviziei A, finantatorul stelist a declarat ca asistentul a anulat eronat un gol valabil formatiei din Ghencea, la scorul de 1-0, pentru ca, probabil, a luat mita 5.000 de dolari de la gruparea din Giulesti. Ulterior, dupa ancheta efectuata pe linie sportiva, Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal l-a suspendat pe Gigi Becali pe o perioada de sase luni si l-a amendat cu 50 de milioane de lei pentru declaratiile sale. Constantinescu a cerut in instanta condamnarea omului de afaceri, despagubiri materiale de 50 milioane lei si despagubiri morale de 350 milioane lei. La prima infatisare, Becali nu a fost prezent, avocatul sau, Florin Gatejan, invocand faptul ca omul de afaceri nu este in tara. Nici la al doilea termen, din data de 18 decembrie 2001, principalul finantator al echipei Steaua nu a venit in fata instantei, cauza fiind amanata din nou pana pe 22 ianuarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: