Arbitrul sinucigaş, salvat de asistenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Babak Rafati
Babak Rafati

Centralul german Babak Rafati a încercat să-şi ia viaţa tăindu-şi venele, însă a fost descoperit la timp în camera de hotel de cei trei colegi ai săi.

Holger Henschel, Patrick Ittrich şi Frank Willenborg au devenit peste noapte eroi în Germania. Până sâmbătă erau doar nişte arbitri de duzină din Bundesliga, delegaţi să conducă împreună cu centralul Babak Rafati meciul dintre FC Köln şi Mainz. Tentativa de sinucidere a ultimului i-a scos însă din anonimat pe Henschel, Ittrich şi Willenborg. "Dacă nu erau ei, probabil că Rafati ar fi murit. Trebuie să-i felicit pentru modul în care au reacţionat", a declarat preşedintele federaţiei germane, Theo Zwanziger.

Plin de sânge, în baie

Evenimentul şocant de la Köln s-a petrecut sâmbătă în jurul prânzului, la hotelul Hyatt. Cu o seară înainte, întreaga brigadă luase masa împreună şi totul părea în ordine. La micul dejun (ora 10.00), Rafati n-a mai coborât din cameră, însă nu era pentru prima dată când proceda aşa, astfel că Henschel, Ittrich şi Willenborg n-au intrat în panică.

Primele întrebări şi le-au pus abia după ora 13.00, când trebuiau să se întâlnească pentru a pune la punct ultimele detalii despre partida pe care urmau s-o oficieze. Cum centralul nu era prezent şi nici nu răspundea la telefon, asistenţii şi rezerva acestuia s-au dus să bată la uşa camerei lui Rafati (ora 13.15). N-a răspuns nimeni, astfel că cei trei au anunţat imediat conducerea hotelului. Uşa a fost forţată (ora 13.30), iar imaginea a fost cutremurătoare: arbitrul de origine iraniană era în baie, întins pe jos, cu arterele tăiate şi plin de sânge.

A lăsat o scrisoare de adio la hotel

Dus la timp la spital, Rafati a supravieţuit tentativei de sinucidere, timp în care meciul FC Köln - Mainz a fost amânat, iar întreaga opinie publică din Germania a început să‑şi pună întrebări. De ce ar fi apelat arbitrul la un asemenea gest? "Fiul meu nu mi-a spus niciodată că ar fi depresiv. Chiar nu pot să înţeleg. Era mulţumit şi de felul în care îi mergea treaba", a mărturisit tatăl lui Babak.

84
de meciuri a condus Babak Rafati în Bundesliga începând cu anul 2005.

Scos de pe lista FIFA

Centralul, care era şi conducătorul unei filiale de bancă din Hanovra, fusese scos în acest an de pe lista FIFA ca urmare a prestaţiilor din ultimele sezoane (desemnat în trei rânduri cel mai slab arbitru din Bundesliga), acesta putând fi unul dintre motivele pentru care Rafati se săturase de viaţă. În schimb, centralul de 41 de ani era fericit în viaţa personală, apropiaţii săi declarând că germanul urma să se căsătorească în curând. Adevăratul motiv ar putea ieşi la iveală tot din camera hotelului din Köln, unde anchetatorii au descoperit câteva notiţe de adio.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite