Arabia Saudită va avea pentru prima dată participante de sex feminin la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    
		    Mediafax | Arabia Saudită va fi reprezentată și de femei la Jocurile Olimpice de Anglia
Mediafax | Arabia Saudită va fi reprezentată și de femei la Jocurile Olimpice de Anglia

Premieră la Jocurile Olimpice din Anglia: Arabia Saudită va fi reprezentată și de persoane de sex feminin.

Arabia Saudită s-a hotărât să trimită sportive femei la Jocurile Olimpice de la Londra, întrucât Comitetul Olimpic Internațional (CIO) i-a condiționat astfel participarea.

ArWodjan Ali Seraj Abdulrahim Shahrkhani, care va concura la judo, la categoria 78kg, și atleta Sarah Attar sunt primele femei saudite care vor participa la Jocurile Olimpice.

CIO a colaborat cu Arabia Saudită și sunt încântat că acest lucru dă roade. Este un o noutate pozitivă și suntem încântați să primim aceste două sportive în Londra peste câteva săptămâni, a declarat președintele CIO, Jaques Rogge, conform Yahoo.

În ultimele luni, grupurile care susțin drepturile omului au cerut celor de la CIO să interzică participarea Arabiei Saudite la Jocurile Olimpice, dacă nu ar fi fost de acord să trimită sportive femei în competiție.

CIO vrea să asigure un echilibru al competiției și participarea acesteia la JO poate fi considerată o evoluție încurajatoare, a motivat Jaques Rogge.

Decizia face ca toate țările participante la Jocurile Olimpice din 2012, între 27 iulie și 12 august, să aibă printre reprezentanți atât femei, cât și bărbați.

CIO a comunicat faptul că participarea celor două sportive a fost validată de către Arabia Saudită la limita termenului de 9 iulie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite