Apostol, dat jos din avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu nu mai are nevoie de Iulian Apostol, iar mijlocaşul nu va pleca azi în Antalya.

Rapid va pleca azi în Turcia pentru primul stagiu de pregătire al iernii, iar din delegaţie nu vor face parte trei jucători importanţi. Dacă despre Marcos Antonio şi Cassio Vargas se ştia că primul este la recuperare, în Portugalia, iar al doilea va pleca de la echipă, despărţirea de Iulian Apostol surprinde pe toată lumea. Iar pentru jucător, acest nou eşec la o echipă din Bucureşti este echivalent cu un dezastru.

Practic, Apostol trăieşte de doi ani un adevărat coşmar, mijlocaşul decăzând, de la un jucător campion în Liga I şi un convocat constant la echipa naţională, într-un mijlocaş mediocru. Întâmplător sau nu, totul a început după plecarea lui Dan Petrescu la Kuban Krasnodar, în 2009. Cunoscut ca un temperament şi un caracter dificil, nesociabil şi arogant, Apostol a fost ţinut foarte bine în frâu de „Bursuc", care a reuşit să scoată maximum din el, folosind uneori chiar forţa.

Aşa a câştigat titlul în 2009 cu Unirea, a fost apoi un jucător de bază în campania europeană care a urmat, dar firul s-a rupt când s-a dezmembrat Urziceniul, iar Petrescu n-a putut să-l ia cu el în Rusia. „Mucles" a ales atunci să meargă la Steaua, dar totul a fost un fiasco. A bifat în Ghencea doar cinci meciuri şi două duşuri într-un tur de campionat, aşa cum el însuşi a spus la acea vreme, şi a plecat cu coada între picioare.

Nici Răzvan Lucescu n-a reuşit să-l resusciteze

S-a întors la Urziceni, pentru un retur, dar a beneficiat de încrederea oarbă şi simpatia lui Răzvan Lucescu pentru el, acesta chemându-l în continuare la naţională, deşi juca rar.

În vara trecută, fostul selecţioner a ajuns în Giuleşti, unde, logic şi fără să surprindă pe nimeni, l-a adus imediat şi pe Apostol. În tur, mijlocaşul n-a rupt însă gura târgului, ba, dimpotrivă, iar acum îi spune adio chiar Răzvan Lucescu.

Ajuns la 31 de ani, este foarte probabil ca Rapidul să fi fost ultimul tren pentru Apostol. „Îl vom lăsa să plece gratis, aşa cum a venit. E treaba lui cu ce echipă se înţelege, dar e clar. Nu merge în Antalya", a declarat preşedintele Constantin Zotta, care confirmă o decădere, neaşteptată la un moment dat.

16 meciuri a jucat Iulian Apostol pentru Rapid în campionat, Cupă şi Liga Europa, înscriind şi trei goluri.

"O să primesc o hârtie ca să mă pot antrena cu o altă echipă. Sper să-mi găsesc un alt contract, deocamdată nu am nimic. Mi-au spus cam târziu că nu mai e nevoie de mine."
Iulian Apostol
mijlocaş

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite