Apocalipsa acum: „Fotbalul românesc va fi distrus! Naţionala va dispărea“. Decizie cu efect de bombă nucleară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romania Danemarca echipa nationala a Romaniei FOTO Inquam Photos / Sandor Manases

Fotbalul din România, şi aşa muribund şi cu cluburi ba în insolvenţă, ba în faliment, e la un pas de a primi o lovitură cruntă care i-a îngrozit inclusiv pe oficialii Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

31 mai e data care poate marca decesul fotbalului românesc. Nu e o exagerare. Ar fi efectul devastator al unui verdict dat de instanţă. Concret, Federaţia Română de Fotbal (FRF) poate fi obligată de Curtea de Apel să plătească daune de 220 de milioane de euro lui Adrian Mititelu pentru dezafilierea abuzivă a Universităţii Craiova în mandatul cuplului Sandu - Dragomir. Primul a condus FRF timp de 24 de ani, iar cel de al doilea s-a aflat în fruntea Ligii timp de 17 ani.

Gabriel Bodescu, secretar general FRF, a analizat, potrivit gsp.ro, urmările unui proces pierdut în faţa lui Mititelu.

Ce a spus?

„Dacă se va accepta recuperarea banilor din partea FRF, ar însemna distrugerea, începând de azi, a fotbalului românesc. Adică distrugerea celui mai iubit sport din România şi al sportului cu cel mai mare impact în ţara noastră.

Vă rog să vă imaginaţi că de azi vor rămâne fără loc de muncă sute de persoane: antrenori, jucători, staff medical. Adică vor dispărea peste 250 de cluburi care aparţin de FRF. Vă rog să vă imaginaţi distrugerea tuturor proiectelor aflate în derulare de FRF. Mă refer la turnee şi la olimpiade şcolare la care participă o mulţime de copii din România. Vă rog să vă imaginaţi că România nu va mai avea echipe naţionale de copii şi juniori, nu va mai avea echipă naţională de seniori. Echipa naţională ar trebui să se retragă din toate turneele.

România şi Bucureştiul ar putea pierde şansa uriaşă de a organiza EURO 2020, poate cea mai importantă competiţie la care România ar putea fi gazdă. Vă rog în final să vă imaginaţi că sute de sate, comune, oraşe şi municipii ar rămâne fără activitate sportivă. Ar fi nevoie de zeci de ani ca lucrurile să revină la normal“, a spus Bodescu în faţa instanţei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite