Antrenorul lui Stromsgodset a recunoscut că a „trântit“ meciuri. Povestea lui David Nielsen, antrenorul adversarei Stelei în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Nielsen. FOTO: ba.no
David Nielsen. FOTO: ba.no

Echipele româneşti şi-au aflat ieri adversarele din cupele europene. Steaua va întâlni campioana Norvegiei, o grupare cu un tehnician controversat, David Nielsen.

În Liga Campionilor, Steaua se luptă cu Strømsgodset IF (Norvegia). În Liga Europa, CFR Cluj întâlneşte Jagodina (Serbia), iar Petrolul va da peste câştigătoarea dintre Sioni Bolnisi (Georgia) şi KS Flamurtari (Albania). 

În faţa Stelei, în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, a ieşit Strømsgodset IF, campioana Norvegiei în 2013 (titlu cucerit în luna noiembrie). În ţările nordice campionatul se dispută după un alt sistem decât cel clasic european, astfel că în actuala ediţie, începută în martie, cei de la Strømsgodset sunt pe locul secund, după 13 etape (din 30), la şase puncte în spatele lui Molde. 

Chiar adversara Stelei în grupele Ligii Europa, în sezonul 2012-2013 (dublă victorie a „roş-albaştrilor“, 2-0 la Bucureşti, 2-1 în deplasare). 

Titlul câştigat în 2013 a fost doar al doilea din visteria „alb-albaştrilor“, primul după 43 de ani, însă a fost cucerit cu Ronny Deila la timonă, antrenor care a pregătit echipa din 2008. Din vară, Deila a trecut pe banca lui Celtic, iar la Strømsgodset a fost promovat antrenor principal secundul său, David Nielsen (37 de ani), la echipă doar de şapte luni.

Dependent de pariuri

Fără mare experienţă de tehnician, Nielsen are o istorie „pătată“, ca jucător. Fostul atacant danez, care s-a retras de pe gazon în 2011, a recunoscut că a aranjat un meci pentru câştiguri la pariuri. Se întâmpla în 2004, într-o partidă cu Copenhaga, pe când Nielsen evolua la Aalborg. Şi într-un moment delicat, când Nielsen şi alt coleg de la Aalborg adunaseră datorii de 200.000 de euro la boookmakeri! 

În autobiografia sa, fostul atacant a recunoscut că a jucat pentru a pierde meciul cu Copenhaga, o fostă echipă. Copenhaga era în lupta pentru titlu, iar Aalborg, care pierduse Cupa în faţa aceleiaşi echipe, ar fi evoluat în Cupa UEFA, dacă adversarii ar fi câştigat titlul. 

Până la urmă meciul s-a încheiat la egalitate, dar Copenhaga a luat titlul, exact cu un punct avans. 

Pe lângă dependenţa de jocuri de noroc, Nielsen are în CV şi o bătaie cu un coechipier, incident care i-a încheiat cariera la Aalborg, în 2005.. 

Astra intră doar in turul III preliminar

Adversara CFR-ului în Liga Europa este Jagodina, o grupare care a încheiat sezonul trecut cu 48 de puncte, la o distanţă uriaşă de forţele Serbiei, campioana Steaua Roşie Belgrad (72 de puncte) şi Partizan Belgrad (71 de puncte). 

CFR-ul, care a beneficiat de faptul că Dinamo n-a primit licenţa europeană, pare a avea o misiune relativ facilă, locul 3 obţinut sezonul trecut fiind cea mai mare performanţă din istoria echipei sârbe. 

Tot în turul II preliminar al Ligii Europa, Petrolul va întâlni câştigătoarea dublei dintre Sioni Bolnisi (Georgia) şi KS Flamurtari (Albania). Cele două joacă pe 3/10 iulie, în primul tur preliminar al Ligii Europa. 

Astra Giurgiu va intra în joc abia odată cu turul III preliminar al Ligii Europa. Tragerea la sorţi a acestei faze, din ambele competiţii europene, are loc pe 18 iulie.

Adversari cupe europene

Liga Campionilor (turul II preliminar)

Strømsgodset IF (Norvegia) – STEAUA 

Turul se dispută pe 15/16 iulie, returul pe 22/23 iulie. 

Liga Europa (turul II preliminar)

CFR CLUJ – Jagodina (Serbia)

PETROLUL – Sioni Bolnisi (Georgia) sau KS Flamurtari (Albania)

Turul se joacă pe 17 iulie, returul o săptămână mai târziu. 

Primele echipe dispută meciurile tur pe teren propriu.

Vezi şi 

Steaua, Petrolul şi CFR Cluj şi-au aflat adversarele din cupele europene. Roş-albaştrii, deplasare în Norvegia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite