Antrenorul Serenei Williams cere măsuri rapide în timpul pandemiei de COVID-19: „vedem cât de disfuncţional e tenisul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, cere ca acesta să fie momentul zero pentru tenis.
Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, cere ca acesta să fie momentul zero pentru tenis.

Patrick Mouratoglou, antrenorul francez al Serenei Williams, a cerut măsuri comune din partea ITF, ATP şi WTA pentru susţinerea financiară a jucătorilor şi jucătoarelor de tenis din afara Top 100.

Deţinător al uneia dintre cele mai importante academii de tenis din lume în acest moment, Patrick Mouratoglou a criticat forurile guvernatoare ale tenisului pentru situaţia în care se află sportivii. Francezul a transmis că „tenisul nu va supravieţui doar cu elita“. Prin intermediul unei scrisori deschise, francezul se alătură unei liste importante de nume din tenis care vorbesc despre pericolul financiar pe care pandemia de coronavirus îl reprezintă pentru carierele sportivilor care rămân efectiv fără bani.

Ce a scris Patrick Mouratoglou pe Twitter:

* Sportul nostru e minunat. Dar situaţia dificilă în care ne aflăm ne arată şi cât de disfuncţional e tenisul.

* Jucătorii din afara Top 100 abia reuşesc să îşi echilibreze cheltuielile şi veniturile şi de multe ori sunt nevoiţi să vină cu bani de acasă. Spre deosebire de baschetbalişti şi fotbalişti, jucătorii de tenis nu au salariu anual. Dar ei plătesc deplasările, trebuie să plătească salariile fixe ale membrilor din staff - asta deşi banii lor depind de câte meciuri reuşesc să câştige. Mi se pare revoltător că numărul 100 mondial se chinuie să supravieţuiască într-unul dintre cele mai populare sporturi ale momentului, cu aproximativ un miliard de fani. Ce se întâmplă când jucătorii nu au posibilitatea să muncească pe o perioadă nedeterminată de timp? Ei pur şi simplu nu pot câştiga bani. Unii dintre ei renunţă la visurile şi la carierele lor.

* Ajunge! Deşi am rezolvat problema disparităţii dintre tenisul masculin şi cel feminin, tenisul rămâne unul dintre sporturile cu cele mai mari discrepanţe din punct de vedere financiar. Este vital ca tenisul să supravieţuiască. Şi tenisul nu poate trăi doar prin elita sa.

* Este timpul să ne gândim la aceşti jucători şi să îi ajutăm, mai întâi pe termen scurt şi apoi pe termen lung.

* Vreau să văd cum ITF, ATP şi WTA se pun virtual la masa de discuţii pentru a găsi soluţii. Ne bazăm pe aceste foruri să protejeze economia tenisului şi să acţioneze responsabil din punct de vedere social. Vreau ca aceste instituţii să spună: STOP! Nu ne mai permitem să lăsăm în urmă jucătorii mai slab clasaţi. Nu este corect. Şi tenisul trebuie să schimbe asta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite