Antrenorul echipei de handbal a Franţei critică sistemul de calificare la JO 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olivier Krumbholz * Foto: Reuters
Olivier Krumbholz * Foto: Reuters

Antrenorul echipei feminine de handbal a Franţei, Olivier Krumbholz, a criticat sistemul de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra. Finalistă a CM din Brazilia, formaţia lui va juca în turneele preliminare, în timp ce Suedia, care a terminat pe 9, merge la Londra ca urmare a locului 2 ocupat la CE - Norvegia a cucerit şi titlul european şi pe cel mondial.

Krumbholz a declarat la puţin timp după finala CM: "Aveam un sistem care mergea foarte bine. Sunt deja mult prea multe meciuri pentru sportive. Preşedintele IHF a decis să organizeze turnee de calificare la Jocurile Olimpice. Este ridicol. Cu locul 2 la Mondiale, noi trebuia să fim deja calificaţi. Nu mai există niciun respect pentru jucătoare. Nu mai contează decât banii. Acum trebuie să ne jucăm calificarea deşi am făcut un Mondial extraordinar".

Franţa, alături de Spania şi Danemarca, va fi una dintre ţările care vor organiza turnee de calificare. Echipa României va fi una dintre adversarele ei, alături de Muntenegru (sau Angola, însă această echipă poate ajunge la JO dacă va câştiga Cupa Africii) şi Japonia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite