Antrenorul CSM Bucureşti: „Nu poţi să o înlocuieşti pe Neagu. Fără Messi, nici Barcelona nu mai este aceeaşi echipă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragan Djukic, tehnicianul echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, a declarat, joi, că jucătoarea Cristina Neagu, accidentată la prima reprezentativă a României, este de neînlocuit.

Antrenorul s-a aventurat să facă şi o paralelă între cea mai bună handbalistă din România şi căpitanul Barcelonei, Lionel Messi.

"Trebuie să spunem că Cristina Neagu este de neînlocuit. Pur şi simplu nu poţi să înlocuieşti o jucătoare ca ea. Putem să facem comparaţie cu Barcelona şi Messi. Fără Messi, Barcelona nu mai este aceeaşi echipă", a spus tehnicianul înaintea antrenamentului de joi seara.

În afară de Cristina Neagu, CSM Bucureşti a mai pierdut-o şi pe norvegianca Amanda Kurtovic, accidentată tot la echipa naţională. Dragan Djukic a explicat că va fi nevoit să schimbe sistemul de joc în partea a doua a sezonului în urma acestor absenţe.

"Celelalte fete din lot trebuie să accepte faptul că e nevoie de schimbări. Vom schimba sistemul pentru că nimic nu va mai fi la fel fără Cristina şi Amanda. Ele sunt două jucătoare foarte importante pentru noi. De altfel, căutăm împreună cu conducerea să aducem nişte jucătoare. Dar nu e uşor în această perioadă a anului. Oricum ar fi, trebuie să fim realişti că nu vom mai putea îndeplini aceleaşi obiective fără aceste două jucătoare. Însă cel mai greu va fi pentru Cristina şi Amanda, ele suferă şi ne dorim să fie sănătoase şi să revină cât mai repede pe teren", a mai precizat antrenorul, citat de Agerpres.

Djukic a comentat şi faptul că ambele handbaliste s-au accidentat la echipele naţionale. "Trebuie să vorbim despre programul lor. Noi tocmai terminasem meciurile din Champions League şi imediat au început meciurile amicale la naţională, iar apoi au jucat la Campionatul European. Din punctul meu de vedere acest program este mult prea încărcat şi cred că trebuie să ne punem întrebarea în ce măsură acest calendar internaţional este corect. Noi toţi am folosit-o pe Cristina prea mult, făcând comparaţie cu alte echipe. Poate că şi ăsta este unul dintre motivele pentru care Franţa a câştigat titlul european. Franţa a avut în finală jucătoare cu doar 38 de minute jucate pe meci, în timp ce Cristina Neagu a avut în fiecare meci câte 59 de minute. Cred că echipele de club au nevoie de o relaţie mai strânsă cu primele reprezentative dacă vrem ca jucătoarele să nu se mai accidenteze aşa de des", a adăugat Djukic.

Jucătoarele formaţiei CSM Bucureşti, Cristina Neagu şi Amanda Kurtovic, au suferit aceeaşi accidentare, ruptură de ligamente, în meciurile echipelor naţionale ale României, respectiv Norvegiei. Kurtovic a fost deja supusă unei intervenţii chirurgicale, în timp ce Neagu urmează să fie operată în următoarele săptămâni. Ele vor putea reveni pe teren peste aproximativ şase luni.

Programul CSM Bucureşti în luna ianuarie
 
Liga Florilor
10.01 - CSM Bucureşti – Buzău
15.01 - SCM Craiova – CSM Bucureşti
18.01 - CSM Bucureşti – Baia Mare
27.01 - CSM Bucureşti – Zalău

Liga Campionilor
21.01 – Gyor – CSM Bucureşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite