Antrenorii Marta şi Bela Karolyi scapă de procesele intentate de gimnastele SUA abuzate sexual de doctorul Larry Nassar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bela şi Martha Karolyi FOTO: ABC News
Bela şi Martha Karolyi FOTO: ABC News

Marta şi Bela Karolyi, foştii antrenori ai lotului de gimnastică feminină S.U.A., vor scăpa de procesele ce le-au fost intentate acum trei ani de mai multe gimnaste americane care i-au acuzat că nu le-au protejat îndeajuns faţă de doctorul Larry Nassar, cel care le-a abuzat sexual ani în şir.

Fost medic al echipei de gimnastică feminină a Statelor Unite, dr. Larry Nassar a fost condamnat definitiv în perioada decembrie 2017 - februarie 2018 de către trei instanţe americane, având de ispăşit cumulat 140 de ani de închisoare, fără posibilitate de eliberare condiţionată. 

Dr. Larry Nassar a fost condamnat pentru că a abuzat sexual peste 500 de gimnaste.

După cum scriu jurnaliştii de la USA Today, procesele intentate de către gimnastele americane Federaţiei Americane de Gimnastică şi antrenorilor sunt foarte aproape de un deznodământ. Majoritatea gimnastelor care au intentat procesele au votat să accepte o înţelegere estimată la 400 de milioane de dolari despăgubiri. 

Dintre cele 505 voturi trimise Tribunalului din Districtul de Sud din Indiana săptămâna trecută, 476 au fost în favoarea unei înţelegeri financiare.

Încă nu s-a stabilit ce sumă va primi fiecare gimnastă abuzată sexual. Iar înţelegerea va trebui confirmată la audierile ce vor avea loc pe 13 şi 14 decembrie la Indianapolis.

Jurnaliştii americani de la USA Today mai precizează că în schimbul înţelegerii financiare, gimnastele trebuie să renunţe la procesele intentate împotriva Federaţiei Americane de Gimnastică şi împotriva foştilor antrenori Bela şi Marta Karoly.

Difuzat începând din primăvara lui 2020 pe Netflix, documentarul ”Scandal în gimnastica americană” a prezentat abuzurile sexuale comise de medicul Larry Nassar şi declaraţiile unora dintre victime.

Vorbind despre sutele de gimnaste americane agresate sexual de către Larry Nassar, medicul echipei de gimnastică feminine americane, documentarul face referire, în mai multe rânduri, şi la soţii Marta şi Bela Karolyi, acuzaţi că au tolerat comportamentul aberant al doctorului Nassar şi că, la rândul lor, s-au purtat abuziv cu gimnastele americane. 

Mai mult, o parte dintre abuzurile sexuale au fost la ferma soţilor Karolyi, acolo unde era un centru de pregătire, astfel că mai multe gimnaste i-au dat în judecată în 2018 pe soţii Karolyi.

Vă mai recomandăm şi:

Cum îi descrie o jurnalistă americană pe soţii Karolyi, cei care au revoluţionat gimnastica: „Seamănă cu Jay-Z şi Beyonce”

Cazul doctorului care abuza sexual gimnaste: ce se întâmplă acum cu Bela şi Martha Karolyi


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite