Anglia, zguduită: Mourinho, dat afară de la Tottenham! Va primi o sumă colosală drept despăgubire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mourinho

Cândva, tehnicianul portughez de 58 de ani era garantul succesului în fotbal, echipele antrenate de el adunând trofee pe bandă rulantă. Acum, ultima competiţie în care a triumfat o formaţie pregătită de „Mou“ datează din 2017!

Cota lui Jose Mourinho se prăbuşeşte de la un sezon la altul! Căderea liberă a portughezului a început după ce a părăsit Chelsea, în decembrie 2015. 

De atunci, „The Special One“ a mai pregătit Manchester United (iulie 2016 - decembrie 2018) şi Tottenham (a preluat-o în noiembrie 2019). Dacă la prima formaţie, de la care a plecat după un scandal cu jucătorii săi, a reuşit, totuşi să ia Cupa Ligii Angliei (2016-2017) şi Liga Europa (2016-2017), la Tottenham, aventura sa a fost un eşec total! Care tocmai s-a încheiat prin concedierea sa din funcţie!

Decizia clubului a venit după o serie catastrofală: o singură victorie în ultimele şase partide, în toate competiţiile! În rest, au fost două remize şi trei înfrângeri. Acest şir de rezultate dezolante a dus şi la eliminarea din Liga Europa, în optimi, după o „dublă“ cu Dinamo Zagreb.

Ultimul rezultat al lui Tottenham cu Mourinho pe bancă a fost un 2-2, în deplasare, cu Everton, în Premier League. Când mai sunt şase etape din actuala ediţie de campionat, formaţia londoneză ocupă locul 7 din 20, cu 50 de puncte. Tottenham e la patru puncte de poziţia a 5-a, ultima care duce în cupele europene, şi la 24 de puncte de liderul Manchester City!

Potrivit informaţiilor din presa britanică, Mourinho va fi despăgubit cu 34,7 de milioane de euro, în condiţiile în care contractul său era valabil până la 30 iunie 2023.

86 de meciuri a adunat Jose Mourinho la Tottenham: 45 de victorii, 17 remize şi 24 de înfrângeri. Golaveraj: 173-110.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite