Anglia „tremură“ înaintea finalei Euro 2020: UEFA anchetează un incident care a precedat penalty-ul controversat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harry Kane (Anglia)
Harry Kane (Anglia)

După cele două semifinale de la mijlocul săptămânii, „Wembley“ va găzdui, duminică (ora 22.00, Pro TV), ultimul act al Campionatului European, Anglia - Italia. Gazdele „fierb“ însă după un anunţ al forului continental.

Anglia a aşteptat 55 de ani ca să prindă o a doua finală fotbalistică majoră, după cea câştigată în 1966, la Mondialul pe care l-a găzduit. 

Din păcate pentru naţionala Albionului, calificarea în ultimul act de la Euro 2020 a fost „pătată“ de o decizie extrem de controversată despre care „Adevărul“ a scris aici.

Într-un fel, s-a repetat istoria! Pentru că, în 1966, Anglia a câştigat acel Mondial după un gol controversat venit în prelungiri, pentru 3-2, contra Germaniei. Atunci, reuşita lui Hurst a fost validată de semnalizarea tuşierului Tofiq Bahramov (URSS), deşi nu era clar, dacă mingea a trecut linia porţii în întregime sau nu. Ulterior, Hurst a mai punctat o dată, în minutul 120, iar Anglia s-a impus cu 4-2. Acel triumf a fost marcat însă de decizia controversată luată de Bahramov.

Acum, pe lângă faptul că golul calificării în finala Euro 2020 a fost precedat de un penalty discutabil, şi momentul execuţiei lui Harry Kane a generat un scandal. Pentru că, după cum s-a văzut pe reluări, fanii englezi l-au deranjat pe portarul danez, Kasper Schmeichel, punându-i un laser pe faţă (foto, jos). 

Schmeichel

Pornind de aici, UEFA a anunţat că a deschis o anchetă disciplinară împotriva Federaţiei Engleze de Fotbal. Care va fi sancţionată şi pentru că, în momentul intonării imnului Danemarcei, pe stadionul „Wembley“ au explodat mai multe petarde.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite