Anglia, în faţa unei performanţe uriaşe: Ce pot realiza echipele din Premier League după un deceniu în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Heung-Min Son (Tottenham)
Heung-Min Son (Tottenham)

Scorurile înregistrate în primele manşe din sferturile Ligii Campionilor sugerează că, pentru al doilea sezon consecutiv, City e la un pas de eliminare în această fază, în timp ce Porto are nevoie de un veritabil miracol în retur pentru a avansa în competiţie.

Englezii şi-au făcut „abonament“ la semifinalele marilor competiţii! În vara anului trecut, naţionala lor a prins careul de aşi la Mondialul din Rusia, iar acum sunt şanse uriaşe ca două formaţii din Premier League să fie printre cele mai bune patru echipe din acest sezon al Ligii.

O asemenea performanţă pentru campionatul englez n-a mai fost atinsă din sezonul 2008-2009, când Chelsea, Arsenal şi United au avansat până în semifinale. Atunci însă, trofeul a fost câştigat de Barcelona, după 2-0 cu trupa pregătită la vremea respectivă de Sir Alex Ferguson.

Mai avem de aşteptat până la 17 aprilie pentru a afla dacă Liverpool şi Tottenham vor prinde semifinalele Ligii Campionilor, însă, având în vedere că alternativa la calificarea lui Tottenham e un succes obţinut de City, şansele ca Premier League să dea cel puţin jumătate dintre semifinaliste sunt foarte mari. 

Liga Campionilor, sferturi, tur

Marţi

Liverpool – FC Porto 2-0

Keita 5, Firmino 26

Tottenham – Man. City 1-0

Heung-Min Son 78

Meciurile retur sunt programate pentru 17 aprilie

Miercuri, ora 22.00

Ajax – Juventus

Man. United – Barcelona

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite