Angela Merkel va asista la meciul Germania - Grecia de la Euro-2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul Angela Merkel va fi prezentă, mâine, la Gdansk (Polonia), pentru a asista la meciul de fotbal Germania - Ucraina, din sferturile de finală ale Campionatului European.

"O amânare a unui eveniment de pe ordinea de zi a permis cancelarului să accepte invitaţia premierului polonez Donald Tusk de a asista vineri la meciul de fotbal dintre Germania şi Grecia. Angela Merkel îşi doreşte un meci interesant şi plin de fair-play", a declarat Georg Streiter, adjunctul purtătorului de cuvânt al cancelarului german.

Întrebat despre posibilitatea unei întâlniri cu oficiali polonezi şi greci, Streiter a răspuns: "Acesta este un meci de fotbal, cancelarul vine doar pentru a asista la el. Dacă Antonis Samaras (n.r. - preşedintele partidului care a câştigat alegerile legislative din Grecia) va veni la stadion, cred că o va face doar pentru sport".

Cancelarul Angela Merkel a vizitat echipa naţională a Germaniei înaintea începerii competiţiei, dar nu a asistat la niciun meci din faza grupelor , desfăşurate în Ucraina, cel mai probabil în semn de protest faţă de situaţia Iuliei Timoşenko, fost premier condamnat la şapte ani de închisoare de justiţia ucraineană pentru semnarea unor contracte de gaze cu Rusia care ar fi dezavantajat Ucraina.

Partida Germania - Grecia, din sferturile de finală ale Euro-2012, se va disputa vineri, de la ora 21.45, la Gdansk.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite