Andy Robertson a criticat organizarea finalei Ligii Campionilor: A fost un dezastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andy Robertson, foto: FC Liverpool
Andy Robertson, foto: FC Liverpool

Andy Robertson, fundaşul stânga al echipei Liverpool, a descris organizarea finalei Ligii Campionilor, disputată împotriva formaţiei Real Madrid, drept un "dezastru"

 Robertson a declarat că unui prieten i-a fost refuzată intrarea la meci. "Unui prieten de-al meu i s-a spus că biletul său era fals şi vă asigur că nu era aşa. A fost cu adevărat un dezastru", a declarat jucătorul de 28 de ani, pentru BBC, preluat de news.ro.

"Faptul că oamenii au intrat în panică şi s-au folosit gaze lacrimogene împotriva lor a fost inacceptabil", a adăugat el.

Conducerea clubului Liverpool a cerut o anchetă oficială asupra incidentului şi s-a declarat foarte dezamăgită de problemele de la intrare cu care s-au confruntat suporterii englezi.

"A fost oribil pentru fanii noştri şi pentru toate familiile care au trecut prin asta, de asemenea. Nu a fost o experienţă plăcută, nu a fost un finală organizată bine. Liga Campionilor ar trebui să fie o sărbătoare, dar nu a fost aşa", a mai spus Robertson. 

Meciul dintre Liverpool şi Real Madrid a început cu o întârziere de 36 deminute. Mai mulţi tineri fani fără bilet s-au urcat pe porţile stadionului pentru a încerca să intre. Au avut loc scurte încăierări cu poliţia, care i-a respins pe intruşi, folosind şi gaze lacrimogene.

Unii spectatori cu bilet au fost lăsaţi să intre pe stadion abia la finalul primei reprize.

UEFA a explicat, într-un comunicat, că mii de suporteri au echipei Liverpool au blocat turnicheţii cu bilete false la intrarea pe Stade de France, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor.

"În perioada premergătoare meciului, turnicheţii din zona de acces a fanilor echipei Liverpool au fost blocaţi de mii de suporteri care cumpăraseră bilete false. Acest lucru a creat o aglomeraţie de persoane care încercau să intre. Ca urmare, startul meciului a fost amânat cu 35 de minute pentru a permite accesul cât mai multor fani cu bilete autentice. Pe măsură ce numărul de spectatori din afara stadionului a continuat să crească după începerea meciului, poliţia i-a dispersat cu gaze lacrimogene şi i-a forţat să se îndepărteze de stadion. UEFA este solidară cu cei afectaţi de evenimente şi va continua să analizeze urgent aceste aspecte împreună cu poliţia şi cu autorităţile franceze, precum şi cu Federaţia Franceză de Fotbal", a precizat UEFA.

Formaţia Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0). Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite