Andrei Nechita are 19 de secunde avans după Transfăgărăşan!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turul României la ciclism * Foto: Eduard Enea
Turul României la ciclism * Foto: Eduard Enea

Final palpitant în Turul României la ciclism. Penultima etapă, de pe Transfăgărăşan, s-a încheiat cu victoria germanului Andreas Kesner (Profiline). Andrei Nechita (România tineret) şi-a păstrat tricoul galben, însă Ioannis Tamouridis (Tableware) este acum la 21 de secunde de el.

Ploaia, vântul în rafale şi şoseaua abruptă, iată cu ce s-au confruntat astăzi, pe Transfăgărăşan, cei 51 de rutieri rămaşi în cursă. Iar toate aceste aspecte, generatoare de disconfort, i-au împins de la spate, primii clasaţi ajungând la sosire, după 52 de kilometri, în puţin peste 90 de minute. Victoria i-a revenit lui Andreas Kesner, cronometrat în 1h 35:20, care a fost urmat de bulgarii Ghiorghi Gheorghiev (Tuşnad CT / la 49 de secunde) şi Vladimir Koev (Konya Torku / la 56 de secunde).

Lider al clasamentului general, după şapte etape, Andrei Nechita (România tineret) a reuşit să păstreze tricoul galben, trecând linia de sosire în 1h 39:45. Poziţia lui este ameninţată de grecul Ioannis Tamouridis (Tableware), care s-a clasat pe locul 4în ascensiunea de astăzi – la „general” mai are de recuperat 21 de secunde pentru a prelua tricoul galben de la Nechita. 

Astăzi, pe Transfăgărăşan, nu s-a ajuns, totuşi, până la Bâlea Lac, ci doar până la Bâlea Cascadă, organizatorii hotărând aseară, după o inspecţie, să scurteze etapa - ploile căzute în ultimele zile puteau antrena la vale zăpada şi pietrişul, punând în pericol viaţa competitorilor.

Caravana Turului României a ajuns la Poaiana Braşov, unde va înnopta. Mâine, între Săcele-Braşov şi Bucureşti, via Cheia şi Ploieşti, pe distanţa a 168,6 km, se desfăşoară ultima etapă din ediţia 2011 a Turului României. În mod normal, Nechita poate termin întrecerea pe primul loc, însă cu siguranţă că el va fi atacat mai ales în zona Muntelui Roşu – Cheia, unde vor fi două căţărări: Babarunca (categoria A) şi după Mănăstirea Suzana (cat. C). Partea proastă este că Tamouridis este un bun căţărător, iar Nechita nu are suficientă experienţă – are, în schimb, multă ambiţie.
Startul se va da la 10.30, iar sosirea este estimată pentru 14:00-14.30, la Arcul de Triumf.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite