Andreescu scrie istorie la Indian Wells şi o ţine pe Halep pe locul 3: Bianca va urca spectaculos în clasamentul WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Andreescu
Bianca Andreescu

Finala turneului din California s-a stabilit după două partide senzaţionale jucate în noaptea de vineri pentru sâmbătă.

Bianca Andreescu a încheiat anul 2018 pe locul 152 în lume, iar la startul turneului de la Indian Wells urcase deja până pe locul 60! Acum, sportiva cu origini română, născută în Canada, şi-a asigurat o urcare până pe locul 33 în lume!

Andreescu a trecut în semifinalele de la Indian Wells de Elina Svitolina (6 WTA), scor 6-2, 2-6, 6-4. Astfel, Bianca a devenit prima jucătoare din istoria turneului care a ajuns în ultimul act, după ce a primit un wild-card din partea organizatorilor.

Victoria obţinută de Andreescu a salvat, deocamdată, şi locul 3 pentru Halep în clasamentul virtual. Dacă Svitolina ar fi ajuns în finală, Simona ar fi coborât până pe 4.

Totuşi, constănţeanca riscă, în continuare, să piardă ultima treaptă a podiumului, începând de luni. Iar asta deoarece, Angelique Kerber (8 WTA) s-a impus în cealaltă semifinală, în duelul cu Bencici (23 WTA): 6-4, 6-2.

Dacă Kerber va câştiga finala de la Indian Wells cu Andreescu, atunci nemţoaica va urca pe locul 3 WTA, începând de luni, iar Halep va cădea pe 4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite