Andreescu, meci uriaş, astăzi, la Beijing: Cum o poate ajuta pe Halep printr-o calificare în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Andreescu (6 WTA) tocmai a bifat al 16-lea succes la rând şi a depăşit-o pe Simona Halep în ierarhia virtuală. Dacă va învinge, din nou, astăzi, ar mai opri căderea fostului lider mondial.

Bianca Andreescu e la trei victorii distanţă de un nou titlu cucerit în turnee succesive, după ce a devenit campioană la Rogers Cup şi la US Open.

Graţie calificării în sferturile de la China Open, canadianca de 19 ani ocupă acum locul 4 în ierarhia virtuală, unde a trimis-o pe Halep pe 5. E cea mai bună clasare din cariera Biancăi, dar şi cel mai bun loc ocupat vreodată de o jucătoare din Canada.

Iar „Bibi“ îşi poate continua ascensiunea! Dacă va lua titlul la Beijing, iar Svitolina nu va merge mai departe de semifinale, Andreescu va fi numărul 3 mondial, începând de luni!

Până atunci însă, canadianca va avea un meci greu, astăzi (ora 16.00, Digi Sport), cu Naomi Osaka (4 WTA). Japoneza are 4.836 de puncte în ierarhia virtuală, e pe 6, şi cu o eventuală victorie cu Andreescu va acumula 5.011 puncte. Şi va trece peste Halep, care, momentan, e pe 5 cu 4.962 de puncte.

De aceea, o victorie a Biancăi, astăzi, ar mai opri din căderea Simonei în clasamentul mondial, unde actuala ei poziţie e ameninţată şi de Kvitova, dar şi de Bertens. Prima are nevoie de o calificare în finală pentru a trece peste Halep, în timp ce olandeza trebuie să câştige trofeul.

CITEŞTE ŞI:

Meci încins la Beijing: Prima semifinală a turneului s-a stabilit şi contează şi pentru clasamentul Simonei Halep

Halep răsuflă uşurată: Veşti bune dinspre Bejing după primul meci din sferturile de la China Open

Campioana de la Beijing face, din nou, un turneu senzaţional: Calificare fără emoţii în semifinale

China Open, sferturi, astăzi

Barty (1 WTA) - Kvitova (7 WTA)

4-6, 6-4, 6-3

Svitolina (3 WTA) - Bertens (8 WTA)

6-7, 2-6

Kasatkina (45 WTA) - Wozniacki (19 WTA)

3-6, 6-7

Andreescu (6 WTA) - Osaka (4 WTA)

7-5, 3-6, 4-6 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite