Andreescu, meci epic la Beijing: Bianca a ratat semifinalele după una dintre cele mai tari partide ale anului

Andreescu, meci epic la Beijing: Bianca a ratat semifinalele după una dintre cele mai tari partide ale anului

Seria fabuloasă a jucătoarei din Canada s-a oprit la 16 victorii succesive. Naomi Osaka (4 WTA) s-a luptat admirabil şi a trecut de o adversară ce părea invincibilă!

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultima partida din sferturile de la China Open s-a disputat şi cel mai echilibrat duel din perspectiva clasamentului: Andreescu, locul 6 mondial, faţă în faţă cu Osaka, locul 4 WTA. Şi a ieşit un meci fantastic!
 
Bianca a pornit excelent şi a condus cu 2-0 şi cu un neverosimil 5-1! Osaka părea, pur şi simplu, depăşită de evenimente. Totuşi, japoneza n-a renunţat la set, fără o luptă pe viaţă şi pe moarte. A început să ia game după game şi a şi egalat: 5-5!
 
Imediat însă, la acest scor, Andreescu a izbutit un break la 30, iar apoi şi-a făcut serviciul la zero pentru a-şi adjudeca primul set în 48 de minute: 7-5.
 
Revenire de senzaţie pentru Osaka
 
Setul doi a început cu câte un game de serviciu, după care „Bibi“ a lovit prima: a făcut break după un game-maraton, trecând în frunte: 2-1. Chiar dacă în game-ul următor, Osaka a avut minge de re-break, Andreescu a rezistat şi s-a distanţat la 3-1. Din nou însă, Naomi s-a luptat admirabil, iar de această dată, eforturile sale s-au încununat cu adjudecarea setului. Condusă cu 3-1, Osaka a luat cinci game-uri la rând: 6-3!
 
Setul decisiv, pur şi simplu, demenţial!
 
După trei game-uri de serviciu în decisiv, „Bibi“ a reuşit un break alb pentru a lua un avans important: 3-1. Imediat însă, Osaka s-a dus la 40-30 şi a profitat de mingea de re-break pentru a menţine presiunea pe adversara ei: 3-2. Cu moralul la cote înalte, Naomi a mai făcut un game excelent, luându-şi serviciul la 15, după ce a avut chiar 40-0: 3-3.
 
Probabil, multe jucătoare şi-ar fi pierdut calmul în faţa unei astfel de reveniri precum cea izbutită de Osaka. Andreescu însă a oferit un răspuns fabulos: şi-a făcut serviciul la zero: 4-3. Thriller-ul a continuat şi i-a venit rândul lui Osaka să-şi facă serviciul la zero: 4-4.
 
Andreescu a avut 30-15 pe serviciul propriu, însă de aici s-a rupt filmul pentru ea! Osaka a făcut break (5-4), iar apoi şi-a făcut serviciul pentru a obţine o calificare senzaţională în semifinale şi a pune capăt seriei de 16 victorii succesive pentru „Bibi“!
 
În semifinale, sâmbătă, Osaka o va întâlni pe Caroline Wozniacki (19 WTA), deţinătoarea trofeului la Beijing. 
 
Barty (1 WTA) şi Bertens (8 WTA) se vor duela în cealaltă semifinală.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
China Open, sferturi, astăzi
 
Barty (1 WTA) - Kvitova (7 WTA)
4-6, 6-4, 6-3
 
Svitolina (3 WTA) - Bertens (8 WTA)
6-7, 2-6
 
Kasatkina (45 WTA) - Wozniacki (19 WTA)
3-6, 6-7
 
Andreescu (6 WTA) - Osaka (4 WTA)
7-5, 3-6, 4-6
 
Semifinale, sâmbătă
 
Barty (1 WTA) - Bertens (8 WTA)
Ora 09.30, Digi Sport
 
Wozniacki (19 WTA) - Osaka (4 WTA)
Ora 14.30, Digi Sport
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările